Sosyal Medya

Güncel

Nerede oy kullanacağınızı öğrenin

Yüksek Seçim Kurulu açıkladı! Oyunuzu nerede kullanacağınızı öğrenin.



TRT Haber'de yer alan habere göre,Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran 2015 pazar günü gerçekleÅŸecek olan Genel Seçim’de vatandaÅŸların nerede oy kullanacaklarını açıkladı.

Seçmen Bilgi Sistemi sayesinde internet üzerinden öÄŸrenilebilen sandık yerleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı. Milletvekili seçimleri için 7 Haziran 2015 pazar günü sandık başına gidecek olan vatandaÅŸlar, YSK’nın internet adresinden hangi sandıkta oy kullanacağını öÄŸrenmeye baÅŸladı.

Nerede oy kullanacağım?

Oy kullanacak olan vatandaÅŸlar, YSK’nın"https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresinden oy kullanacağı sandığı öÄŸrenebiliyor.

Oy kullanacağınız yeri öÄŸrenmek için web sitesinde istenen “Nüfusa kayıtlı olduÄŸu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı OlduÄŸu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doÄŸrulama kodunu girmek yeterli olacak.

Ayrıca YSK artık ÇaÄŸrı Merkezi ile de seçmene sandıkla ilgili merak ettiÄŸi tüm konularda yardım edecek. Ä°ÅŸte yurt içinde ve yurt dışında yaÅŸayan seçmenlere yönelik olarak oluÅŸturulan 7 gün 24 saat hizmet veren çaÄŸrı merkezi numarası: “444 99 75” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.