Sosyal Medya

Güncel

DEVA davasında o polisten itiraf

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini, sorgulayan polislerin yargılanmasına başlandı.



BaÅŸbakanlığı döneminde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve ailesinin kiÅŸisel bilgilerini, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığının "Detaylı Veri Analizi (DEVA) 1-2" programlarından sorgulayarak, ele geçirdiÄŸi öne sürülen 10 polisin yargılanmasına baÅŸlandı.

Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan 7'si ve avukatları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın avukatı katıldı.

Sanıklardan Fazlı Åžen, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, baktığı öne sürülen bilgilere Google'dan ulaşılabileceÄŸini savundu.

Şen, şunları kaydetti:

"Bir baÅŸbakana zarar verebilecek bilgilerin kolaylıkla ulaşılabilecek proje içine konulması mümkün deÄŸil. Mayıs 2011'de Afyonkarahisar Ä°stihbarat Åžubesindeyken, bana DEVA projesi ÅŸifresi verildi. Ancak programı nasıl kullanmam gerektiÄŸi konusunda tamim, talimatname, prensip, emir vb. imzalatılmadı. Ekim 2013'e kadar da bu yapılmadı. Sorgulama nedeniyle yapılan soruÅŸturmadan sonra sorguların nasıl yapılması gerektiÄŸi konusunda peÅŸ peÅŸe emirler yayınlandı. Ben, aynı zamanda Ä°RÄ°S isimli bir baÅŸka projede de kullanıcıyım. Bu proje, açılıştan itibaren ne amaçla kullanılması gerektiÄŸi konusunda uyarı veriyor ve kullanım amacınızı yazdıktan sonra girebiliyorsunuz. DEVA projesine de bu ÅŸekilde, kullanım amacını belirtilmesini gerektiren kutu eklenmiÅŸtir. Bunlar daha önce yerine getirilseydi, bu sorgulamaları yapmazdım.

"MERAK EDÄ°P AÄ°LESÄ°NÄ°N BÄ°LGÄ°LERÄ°NE BAKTIM"

Ä°ddialar nedeniyle 10 ay açıkta kaldım, mesleÄŸimden ihraç edildim. Ä°dare Mahkemesine baÅŸvurum sonucu yürütmenin durdurulması kararı çıkmıştır. 25 Ekim 2013'te, yöneticiliÄŸini bir zamanlar beÄŸendiÄŸim Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ailesini ve okul bilgilerini merak ettiÄŸim ve herhangi bir sakınca görmediÄŸim için bir kez girerek, sorguladım. Ä°ddianamede geçen 49 kez ibaresi doÄŸru deÄŸildir. Ben yaklaşık 12 dakikalık sorgulama yaptım ve bir kez girdim. Suçsuzum." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.