Sosyal Medya

Dünya

Ä°ngiltere: BangladeÅŸ'teki idamlardan endiÅŸeliyiz

İngiltere Dışişleri Bakanlığından, Bangladeş'in idam cezasını uygulamaya devam etmesinden endişe duydukları belirtildi. Yapılan açıklamada; 'İdam cezasının insanlık onurunu zedelediğine ve bu uygulamanın caydırıcı olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığına inanıyoruz. Bu nedenle idam cezasının küresel olarak kaldırılması için çağrıda bulunuyoruz.' denildi.



Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanlığı, BangladeÅŸ'te Cemaat-i Ä°slami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada;

"BangladeÅŸ'in savaÅŸ suçlarından hüküm giyenler de dahil, kiÅŸileri ölüm cezasına çarptırmaya devam etmesinden dolayı endiÅŸeliyiz. BirleÅŸik Krallık prensip olarak idam cezasına tüm koÅŸullarda en kuvvetli ÅŸekilde karşıdır. Ä°dam cezasının insanlık onurunu zedelediÄŸine ve bu uygulamanın caydırıcı olduÄŸuna dair herhangi bir kanıt olmadığına inanıyoruz. Bu nedenle idam cezasının küresel olarak kaldırılması için çaÄŸrıda bulunuyoruz." dedi.

BangladeÅŸ hükümeti tarafından, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında iÅŸlenen suçların araÅŸtırılması için ülkede 2010 yılında kurulan Uluslararası SavaÅŸ Suçları Mahkemesi, 2013 yılı mayıs ayında Kamaruzzaman'ı, hakkındaki yedi suçlamadan beÅŸinden suçlu bulmuÅŸ ve idama mahkum etmiÅŸti. Kamaruzzaman, kararı temyize götürmüÅŸtü.

BangladeÅŸ'teki Yüksek Mahkeme, Kamaruzzaman'ın Kasım 2014'te idam cezasını onamıştı. BangladeÅŸ'te 2013 yılından bu yana verilenidam cezaları, ülkede hükümet karşıtı gösterilerin düzenlenmesinde önemli rol oynadı. Kamaruzzaman önceki gün idam edilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.