Sosyal Medya

Güncel

TSK'dan vatandaşlara teşekkür

Genelkurmay Başkanlığı 11 Nisan Cumartesi günü, Ağrı'da PKK ile askerler arasındaki çatışmada yaralanan 4 askerin tahliyesine yardım eden vatandaşlara teşekkür etti.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı 11 Nisan Pazar günü AÄŸrı'nın Diyadin ilçesine baÄŸlı Yukarıtütek köyünde askerlerle PKK arasndaki çatışmalarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Genelkurmay askerlerin tahliyesine yardımcı olan vatandaÅŸlara teÅŸekkür ederken, 'birlik ve beraberlik' vurgusu yaptı:

 "Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaÅŸlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire ÅŸayan bulunmuÅŸ, vatandaÅŸlarımızın Türk Askerine olan baÄŸlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduÄŸunu göstermiÅŸ, milletimizin birlik ve beraberliÄŸinin güzel bir örneÄŸini teÅŸkil etmiÅŸtir."

HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Pazar günü HDP'lilerin askerlere yardım ettiÄŸini söylemiÅŸ, olayın fotoÄŸraflarını  Twitter hesabından paylaÅŸmıştı. DemirtaÅŸ, "Yaralı askerleri çarÅŸaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaÅŸlarımız, fotoÄŸrafları var görüntüler var. Ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla, helikopterlerle gezerken orada tek bir ambulans yoktu" açıklamasını yapmıştı. 

DemirtaÅŸ provokasyon amacıyla 15 askerin kasıtlı olarak bölgede bırakıldığını öne sürerek, hükümeti ve Genelkurmay'ı suçlamıştı. Yaralı askerlere yardım amacıyla bölgeye gidenlere helikopterden ateÅŸ açıldığını iddia etmiÅŸti. Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın açıklamasında bu iddialara deÄŸinilmezken, bunlara Pazar gecesi BaÅŸbakan DavutoÄŸlu yanıt vermiÅŸti. DavutoÄŸlu ÅŸunları söylemiÅŸti: 

"Çok açık bir ÅŸekilde söylüyorum, Sayın DemirtaÅŸ yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmiÅŸken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiÅŸtir. DemirtaÅŸ olayları karartmak suretiyle, bölgede uyguladıkları baskıyı örtmeye çalışıyor. 

Cumartesi sabahı AÄŸrının Diyadin ilçesine baÄŸlı Yukarıtütek köyünde, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıkmıştı.  Genelkurmay, PKK’nın bahar ÅŸenliÄŸinde propaganda yapacağı ihbarı üzerine bölgeye sevkiyat yapıldığını ve PKK’nın askerlere ateÅŸ açtığını belirtmiÅŸ, 5 PKK'lının da öldürüldüÄŸü bilgisini vermiÅŸti.  

Kaynak: Al Jazeera ve tsk.gov.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.