Sosyal Medya

Güncel

Ağrı'daki çatışma 15 saat sürdü

Ağrı'da 4 askerin yaralandığı, 5 PKK'lının da etkisiz hale getirildiği çatışma 15 saat sürdü; PKK'lılar çatışmada 10 binden fazla mermi kullandı.



NTV, AÄŸrı'nın Diyadin ilçesinde 4 askerin yaralandığı, 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiÄŸi çatışmaya iliÅŸkin çarpıcı bilgilere ulaÅŸtı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırı sabaha karşı 03.45'te bölgede hakim bir tepeye mevzilenen PKK'lıların açtığı ateÅŸle baÅŸladı.

Askerler açılan ateÅŸe karşılık verdi. Çatışmada PKK'lıların ağır silahlar ve uçaksavar kullandığı da tespit edildi.
Askeri kaynaklar, açılan ilk ateÅŸte yaralanan 4 askerin tahliyesi için birkaç kez giriÅŸimde bulunulduÄŸunu ancak bölgeye gönderilen Sikorsky tipi helikopterin isabet aldığını belirtti.

Sadece Sikorsky'nin deÄŸil, çatışma bölgesine sevk edilen 4 taarruz helikopterinden 2'sine de çok sayıda merminin isabet ettiÄŸi vurgulandı.

Askerlerin çatışmanın son bulduÄŸu 18.30'dan sonra, önce kirpi adı verilen zırhlı araca, ardından da helikoptere taşındığı, tahliye sırasında çarÅŸaf ya da battaniyelerin deÄŸil askerlerin uyku tulumlarının kullanıldığı kaydedildi.
Yaralı olarak yakalanan bir teröristin yine helikopter ile AÄŸrı Devlet Hastanesine götürüldüÄŸü belirtildi.

Askeri kaynaklar, yaralı asker sayısının 8 olduğu yolundaki iddiaları da reddetti ve yaralanmaların tamamının kamuoyuyla paylaşıldığını aktardı.

25 kiÅŸi olduÄŸu tahmin edilen PKK'lı grubun taşıyabilecekleri mühimmat miktarıyla çatışmayı 2 saat sürdürebileceÄŸi bu nedenle bölgeye birkaç gün öncesinden yığınak yaptıklarının deÄŸerlendirildiÄŸini de vurguladı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.