Sosyal Medya

Güncel

Grup Yorum gerginliğinde 54 gözaltı

Grup Yorum konserine İstanbul Valiliği izin vermeyince, Bakırköy'de korsan gösteriler yaşandı. Polis 54 kişiyi gözaltına aldı.



Grup Yorum konseri olmadan Bakırköy'de eylemler yaÅŸandı, eylemciler Molotof kokteyli, taÅŸ ve havai fiÅŸek kullanınca, polisten sert müdahale geldi. Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü, Bakırköy'de yaÅŸanan eylemlere yapılan polis müdahalesi hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Ä°stanbul ValiliÄŸi, konsere izin vermemesine raÄŸmen, eylemciler Bakırköy'de toplandı. Sol görüÅŸlü sendikalar ise olayı polisin saldırısı olarak deÄŸerlendirmesi dikkat çekti.

GRUP YORUM GÖSTERÄ°LERÄ°NDE SÄ°LAH VAR: MOLOTOF KOKTEYLÄ°

Göstericilerin polise Molotof kokteyli, havai fiÅŸek ve taÅŸlarla saldırı anı ise polis kamerası tarafından görüntülendi. Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü’nden yapılan açıklamada, Bakırköy’de Grup Yorum tarafından yapılması planlanan konserin Ä°stanbul ValiliÄŸi’nin 5442 Sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11/C Maddesi uyarınca uygun görülmediÄŸi hatırlatıldı. Açıklamada, "Ä°stanbul ValiliÄŸi’nin aldığı kararı tanımadıklarını beyan eden bazı gruplar, Bakırköy’de eylem yapma çaÄŸrısında bulunmuÅŸlardır" denilerek ÅŸu ifadelere yer verildi:

“Bakırköy ilçesine gelen gruplar barikatlar kurarak tedbir alan görevlilerimize ve çevreye taÅŸ, havai fiÅŸek ve Molotoflarla saldırmıştır. Yapılan tüm ikazlara raÄŸmen kanunsuz eylem yapan gruplara müdahale edilmiÅŸ, yapılan müdahalelerde 54 kiÅŸi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan ÅŸahıslardan 65 adet Molotof kokteyli ile 16 adet havai fiÅŸek bataryası ele geçirilmiÅŸtir.”

GRUP YORUM EYLEMLERÄ° POLÄ°S KAMERASINDA ANBEAN ÇEKÄ°LDÄ°

Öte yandan Emniyet MüdürlüÄŸü, Bakırköy’de yapılması planlanan Grup Yorum konseri için izin verilmemesi üzerine toplanan kalabalığın havai fiÅŸekler ve molotoflarla polise saldırması ile ilgili görüntüleri de basına dağıttı. Mecliste geçen Ä°ç Güvenlik Yasası'nda"Yüzü kapatmak ve Molotof Kokteyli" dikkat çekmesine raÄŸmen, yaÅŸanan olaylarla ilgili dağıtılan görüntülerde yüzleri kapalı eylemcilerin Molotoflar ve taÅŸlarla polise saldırması, çöp konteynerlerinin devrilerek barikat yapılması ve polisin korsan eylemcilere müdahale etmesi görülüyor.

GRUP YORUM'UN KONSERLERÄ° DÄ°KKAT ÇEKÄ°YOR

Grup Yorum konserlerine ağırlıklı olarak sol görüÅŸlü insanlar gidiyor. Grup Yorum, konserlerinde siyasal mesaj verirken, ağırlıklı olarak folk-rock, protest tarzı müzik yapıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.