Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afganistan'daki çatışmada onlarca ölü var...

Bedahşan'da Taliban ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken iki taraf çatışmaların bilançosu ile ilgili farklı rakamlar verdi



Afganistan'ın kuzeydoÄŸusundaki BadahÅŸan vilayetinin Corm ilçesinde Taliban mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 30 kiÅŸi hayatını kaybetti.

BadahÅŸan ValiliÄŸi Sözcüsü Ahmad Navid Furuten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taliban’ın Corm'un Aab-ı Ragek ve Ab-ı Cukhan bölgelerindeki polis karakollarına eÅŸ zamanlı saldırılar düzenlediÄŸini söyledi.

Saldırıların ardından çıkan çatışmada 21 Taliban’la 9 polisin öldüÄŸünü ifade eden Furuten, 18 Taliban ve 7 polisin yaralandığını söyledi.

Furuten, ölenlerin arasında Tacikistan uyruklu kiÅŸilerin de bulunduÄŸunu, çatışmanın ardından 8 askerin kaybolduÄŸunu duyurdu.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırıda 49 asker ve polisin öldüÄŸünü, 42'sinin yaralandığını iddia etti. Çatışmada beÅŸ Talinan’ın hayatını kaybettiÄŸini savunan Mücahit, bölgedeki 13 polis karakolunun Taliban'ın kontrolüne geçtiÄŸini öne sürdü.

Yabancı birliklerin 2014 sonunda Afganistan'dan çekilmesinin ardından Taliban'ın hükümet binalarını hedef alan saldırıları arttı. Ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Åžerif kentinde de üç gün önce savcılık binasına düzenlenen saldırıda aralarında savcıların da bulunduÄŸu 10 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.