Sosyal Medya

Güncel

Beşir Atalay: Gökçek'in yaptığını yanlış buluyorum

AK Parti Sözcüsü ve seçim kampanyasını yürüten ekibin başındaki isim Beşir Atalay, Arınç-Gökçek tartışmasına değinerek, Melih Gökçek'in yaptığını yanlış bulduğunu söyledi.



HaberTürk'ten Kübra Par'a çarpıcı açıklamalar yapan Atalay, Arınç-Gökçek tartışmasıyla ilgili ''Çok yanlış buluyorum. Bir belediye baÅŸkanı olarak, BaÅŸbakan Yardımcımıza böyle ÅŸeyler söylemesi yanlıştı'' dedi.
Ä°ÅŸte o röportajdan bazı çarpıcı bölümler:

3 dönem kuralına takılan pek çok AK Partili isim Meclis’e veda edecek. Hazirandan sonra nasıl bir AK Parti göreceÄŸiz?

Üç dönemlikler dediklerimiz, 13 yılın baÅŸarı öyküsüne imza atmış arkadaÅŸlarımız. Kamuoyunun da yakından tanıdığı bu flaÅŸ isimlerin listede olmayışı eksiklik hissettiriyor ama AK Parti’ninki uzun bir öykü. Yeni liste de 13 yıllık birikimin özeti. 6 bin 223 aday adayımız vardı, hepsiyle tek tek mülakat yaptık. Seçmekte zorlandık.

'ÅžUNA YAKIN, BUNA YAKIN DÄ°YE BAKMADIK'

Aday listeleri hazırlanırken CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın ne kadar katkısı oldu?

Bu süreçte CumhurbaÅŸkanı’mızın direkt etkisi olması mümkün deÄŸil, kendisi tarafsız bir konumda. Ama tabii ki BaÅŸbakan’ımızla sürekli iletiÅŸim halindeler. Aralarında istiÅŸare etmiÅŸ olabilirler.

‘ErdoÄŸan’a yakın isimler aday olacak, DavutoÄŸlu biraz etkisiz kalacak’ spekülasyonu yapılıyordu liste öncesi...

Tayyip Bey kurucu liderimiz ve sembolümüzdür. Ama bu tür iÅŸlerde esas olan partinin geleceÄŸidir. Herkes partinin iyiliÄŸi için çalışır. Bu sefer de üzerinde iyi çalışılmış, dengeli bir liste ortaya çıktı. Ä°simler “ÅŸuna yakın, buna yakın” diye belirlenmedi. ÖrneÄŸin Mücahit Arslan, Tayyip Bey’e yakın çalıştı ama partimizin de kurucularındandır. Benzer ÅŸekilde Aydın Ünal, Tayyip Bey BaÅŸbakan iken konuÅŸma metinlerine yardım ediyordu ama iyi yetiÅŸmiÅŸ bir arkadaşımızdır. 

'BERAT ALBAYRAK DA MÜLAKATA GÄ°RDÄ°'

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın damadı Berat Albayrak’ın aday olması tartışma yarattı. Bu, akrabaların aday olmaması kuralına aykırı deÄŸil mi?

Hayır, bu durum akraba kuralına takılmıyor, çünkü Tayyip ErdoÄŸan ÅŸu anda partimizin üyesi deÄŸil.

ErdoÄŸan'ın, Berat Albayrak ile ilgili özel bir ricası oldu mu?

Benim bilgim yok. Partimizin üst kurulu aday olmasını uygun görmüÅŸ.

Onunla da mülakat yapıldı mı?

Tabii ki. Eski bakanlarla bile mülakat yaptık.

Aday gösterilmedikleri için size sitem eden oluyor mu?

Tabii, çok oluyor. Seçici kurul olarak aday listeleri açıklandıktan sonra ''Biraz ortadan kaybolalım'' deriz, telefonlara çok çıkmayız! (Gülüyor). BaÅŸbakan’ımız liste dışı kalan milletvekilleriyle 16 Nisan’da yemek yiyecek. Buna 'gönül alma' yemeÄŸi diyebiliriz. 17 Nisan’da da üç dönem kuralına takılanlarla bir yemek olacak.

'MELÄ°H GÖKÇEK YANLIÅž YAPTI'

Melih Gökçek’in oÄŸlu Osman Gökçek neden aday olamadı?

Tamamen akraba iliÅŸkisinden, baÅŸka bir nedeni yok. ''Parti içinde 3. dereceye kadar akrabalığı olanlar aday gösterilmeyecek'' ÅŸeklinde karar aldık.

Gökçek-Arınç polemiÄŸi yaÅŸanmasaydı sonuç farklı olur muydu?

Hiç ilgisi yok.

Melih Gökçek’in Bülent Arınç’a yönelik sözlerini nasıl karşıladınız?

Çok yanlış buluyorum. Bir belediye baÅŸkanı olarak, BaÅŸbakan Yardımcımıza böyle ÅŸeyler söylemesi yanlıştı.

CumhurbaÅŸkanı’nın çözüm süreciyle ilgili çıkışları karşısında Bülent Arınç’ın ‘Hükümetimizi ve kendisini yıpratabilir’ yorumunu nasıl karşıladınız?

Bu konuda tartışmaya girmem. Partimizin belirlemiÅŸ olduÄŸu bir stil vardır.Bakanlar Kurulu’nda ve Merkez Yürütme Kurulu’nda her ÅŸeyi konuÅŸuruz. Orada en çok itiraz edenlerden biri de benim. Orada karşı koyarım, ama dışarıda az konuÅŸurum. Böyle ÅŸeylerin basın önünde konuÅŸulmasını doÄŸru bulmuyorum.

ErdoÄŸan’ın, Ä°zleme Heyeti ve Dolmabahçe buluÅŸmasıyla ilgili çıkışları sizi ÅŸaşırttı mı?

Bu konuda bir iletiÅŸimsizlik olmuÅŸ olabilir. Åžu an çözüm süreciyle ilgili görüÅŸmelerin içinde deÄŸilim ama CumhurbaÅŸkanı'mızın görüÅŸ beyan etmesini normal görüyorum, çünkü bu bir devlet meselesi. Tayyip Bey emek verdiÄŸi bir konuda görüÅŸ beyan ediyorsa, bunu ani tepki olarak deÄŸerlendirmemek lazım.

HAKAN FÄ°DAN OLAYI: KEÅžKE YAÅžANMASAYDI

''Hakan Fidan, CumhurbaÅŸkanı’nın tam onayı olmadan istifa etti. Tayyip Bey de bunu kabul etmedi. KeÅŸke bunlar yaÅŸanmasaydı. Hakan Fidan, bizim yetiÅŸtirdiÄŸimiz iyi bir deÄŸerdir. Onu bürokrasiye ben kazandırdım.''

BAÅžKANLIK MODELÄ°: ÇÄ°FT BAÅžLILIK SÄ°STEMÄ° TIKAR

''Dünyada baÅŸkanlık sistemini uygulayan çok iyi demokrasi örnekleri var. Esas olan demokrasinin tam gerçekleÅŸmesi. Bunu kurabildikten sonra baÅŸkanlık sistemi tercih edilebilir. Türkiye’deki sorun hem CumhurbaÅŸkanı’nın hem de BaÅŸbakan’ın halk tarafından seçilmesi. CumhurbaÅŸkanı, seçildiÄŸinde, “Aktif olacağım, odamda oturmayacağım” dedi. Nitekim yapıyor, ama bu uzun vadede sistemi tıkar. Gelecekte farklı görüÅŸlere sahip bir CumhurbaÅŸkanı ve hükümet olduÄŸunu düÅŸünün, yürümez. Bunu çözmek zorundayız.''

'GÜLER YÜZLÜ BÄ°R KAMPANYA OLACAK'

Seçim için nasıl bir kampanya hazırlıyorsunuz? 

AK Parti kampanyaları daima renkli ve büyüktür. Güler yüzlü ve pozitif bir kampanya olacak. Türkiye’yi hareketlendirecek yeni ÅŸarkılarımız ve sloganlarımız var. Tam bir demokrasi bayramı yaÅŸanacak. Kampanyayı, baÅŸkanlığımda bir heyetle birlikte yürütüyoruz. Yine Erol Olçak’la birlikte çalışıyoruz. Birçok arkadaşımız da katkı sunuyor. 

12 yılın muhasebesini yapsanız, AK Parti’nin eksikleri ve hataları nelerdi?

Eksiklerimizi içimizde konuÅŸuruz. Partimle ilgili eleÅŸtiriler sıralamak istemem. Seçim üzeri bunu konuÅŸmak doÄŸru olmaz.

'SESSÄ°Z DEVRÄ°MÄ° 3 DÖNEMLÄ°KLER GERÇEKLEÅžTÄ°RDÄ°'

Ne olacak bu 3 dönemliklerin hali? 

Ben de 3 dönemliklerdenim ama seçim kampanyasında aktif görev yapıyorum. Bu arkadaÅŸlarımız çok önemli. Sessiz devrimi onlar gerçekleÅŸtirdi. AK Parti’nin altın yıllarına imza attılar. 

Siz ne yapacaksınız? Bir sahil kasabasına mı yerleÅŸeceksiniz yoksa! 

Hep Ankara’da yaÅŸadım. Burayı çok seviyorum. Allah ömür verdikçe burada yaÅŸayacağım ve partimin emrinde olacağım. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.