Sosyal Medya

Güncel

Bıktıran mesajlar bu tarihten itibaren gelmeyecek

Sülahi Özalp, 1 Mayıs tarihinden itibaren telefonlara, e-posta kutularına izinsiz reklam mesajının gönderilemeyeceğini belirtti.



Tüketicinin izni dışında reklam ve pazarlama mesajı gönderenlerin önce uyarılacağını daha sonra ise 50 bin liraya kadar ceza verileceÄŸini belirten TÜKODER BaÅŸkanı Özalp, “Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleÅŸme vasıtalarının kullanılması suretiyle doÄŸrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleÅŸme yapılamayacak”diye konuÅŸtu.

NUMARASINI VEREN ONAYLAMIÅž SAYILACAK

Alıcının kendisiyle iletiÅŸime geçilmesi amacıyla iletiÅŸim bilgilerini vermesi halinde, mal ve hizmetlere iliÅŸkin deÄŸiÅŸiklik ile ticari elektronik iletiler için ayrıca onay alınmayacağını belirten Tükoder BaÅŸkanı Sülahi Özalp ÅŸu ifadeleri kullandı:

“BaÅŸka bir deyiÅŸle, herhangi bir maÄŸazada tüketicinin iletiÅŸim bilgilerinin alınması, onay alınması anlamına da gelecek. Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilecek. Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecek.

Ä°ÅŸletmeciler; kendi sundukları hizmetlere iliÅŸkin olarak abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın elektronik haberleÅŸme vasıtalarının kullanılması suretiyle doÄŸrudan pazarlama veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleÅŸme yapamayacak. Ä°ÅŸletmeler, siyasi propaganda faaliyetinde de bulunamayacak.

Ä°zinsiz SMS yasağının baÅŸlamasına çok az bir zaman kala, ÅŸirketlerin tüketicilerden onay yarışı da hız kazandı. Firmalar, elektronik posta adresi veya cep telefonu numarası bulunan tüketicilere ulaÅŸarak, SMS'e izin vermeleri için çekiliÅŸle cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar gibi ürünler teklif ediyor Firmalar en ucuz reklam yöntemi olan SMS ve e-posta göndermeye devam etmek için bugünlerde tüketicileri SMS yaÄŸmuruna tutuyor. ÇekiliÅŸle bazı ürünler vereceklerini beyan ediyor, adeta rüÅŸvet teklif ediyor. Tüketicilere bu vaatlere kanıp istenmeyen mesaja izin vermemelerini tavsiye ediyoruz.”

Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.