Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan'a 'Yemen' tepkisi

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı, Pakistan'ı, 'Böylesine vahim konularda çelişkili pozisyonlar alınmasının maliyeti yüksek olur' diye uyardı...



Pakistan'ın Suudi Arabistan liderliÄŸindeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonunda yer almamaya karar vermezi, BirleÅŸik Arao Emirlikleri'nin (BAE) tepkisini çekti.

soL Haber Portalı'nın haberine göre,BirleÅŸik Arap Emirlikeri (BAE) DışiÅŸleri Bakanı Enver Muhammed GargaÅŸ, Twitter’dan Pakistan parlamentosunun kararını deÄŸerlendirdi. Kararı “Ä°slamabad’dan beklenmeyen bir durum” olarak deÄŸerlendiren GargaÅŸ, “Arap Körfezi tehlikeli ve can alıcı bir mücadeleyle yüzyüzedir ve stratejik güvenliÄŸi tehlike altındadır. Bunun gibi anlarda gerçek müttefiklerle yalnızca medyaya demeç verenler ayırt edilebilir” diye devam etti.

Karar, İran ziyaretinin ardından geldi
BAE DışiÅŸleri Bakanı mesajını, “Pakistan, Körfez devletleriyle stratejik iliÅŸkilerinde açık bir duruÅŸa sahip olmak zorunda. Böylesine vahim konularda çeliÅŸkili pozisyonlar alınmasının maliyeti yüksek olur” diye sürdürdü.

Suudi Arabistan, Pakistan’dan Yemen saldırısında kullanılmak üzere özellikle kara birlikleri talep etmiÅŸ, bunun yanı sıra hava ve deniz desteÄŸi vermesini istemiÅŸti. Pakistan parlamentosu uzun süre saldırıya katılma konusunu tartıştıktan sonra, operasyona katılmama kararı almıştı. Pakistan’ın kararının Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in ülkeyi ziyaretinden bir gün sonra gelmesi de dikkat çekmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.