Sosyal Medya

Güncel

Facebook anketinde HDP, MHP'yi geçti!

Bir çok anket ortalıkta dolaşırken ilk defa Facebook verileri üzerinden yapılan yurtdışı seçmen araştırmasında HDP bazı Avrupa ülkelerinde MHP'yi geçti.



Adayım Kim isimli internet platformu bir ilki gerçekleÅŸtirerek Facebook verileri üzerinden yeni bir araÅŸtırma yaptı. GeçtiÄŸimiz yıl gerçekleÅŸen 2014 Türkiye CumhurbaÅŸkanlığı seçimi yapılan 32 ülke için Facebook yönelimleri üzerinden yapılan araÅŸtırma sonucunda deÄŸiÅŸik sonuçlar çıktı. Ä°lgi alanları ve beÄŸeni yönelimlerine göre kullanıcıları konumlandırabilen sosyal aÄŸ Facebook üzerinde "Advertise on Facebook" modülü kullanılarak siyasi yönelimlerine göre kullanıcı sayılarına ulaşılabilmekte. Adayım Kim platformu yönelimlerin yoÄŸunlaÅŸtığı 4 parti üzerine yaptığı araÅŸtırmada çeÅŸitli ülkelerdeki verilerle beÄŸeni yüzdelerinin dağılmış tablosunu site ve mobil uygulamaları üzerinden takipçileriyle paylaÅŸtı.

CHP'NÄ°N AK PARTÄ°'YÄ° GEÇTİĞİ TEK ÜLKE!

Bu sonuçlara AK Parti bir çok ülkede ilk sırada yer alırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde CHP'nin bir puan gerisine düÅŸmüÅŸ durumda.

BU ÜLKELERDE HDP, MHP'NÄ°N ÖNÜNDE

Ä°lgi çekici bir baÅŸka nokta ise özellikle Norveç, Ä°sveç, Ä°sviçre gibi Avrupa ülkelerinde HDP'nin MHP'nin önüne geçmiÅŸ olması.

AFRÄ°KA'DA AK PARTÄ° ÇOK GÜÇLÜ

AraÅŸtırmaya göre, son yıllarda gerçekleÅŸen olaylar Mısır'da yaÅŸayan seçmenin seçimini AK Parti'den yana kaydırdığını gösteriyor. Yüzde 88 gibi bir çoÄŸunlukla Mısırda AK Parti'de yönelimler yoÄŸunlaÅŸmış durumda. Benzer ilgi diÄŸer Kuzey Afrika ülkelerinde de görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.