Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halep'te pazar yerine bombalı saldırı: 25 ölü

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının ülkenin kuzeyindeki Halep'te pazar yerine 'vakum bombasıyla' düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü.



Halep’teki sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, orduya ait bir savaÅŸ uçağı Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Ma'adi bölgesindeki pazar yerine saldırı düzenledi.

SavaÅŸ uçağı tarafından atılan 'vakum bombası' halkın alışveriÅŸ yapmak için gittiÄŸi pazar yerine düÅŸtü. Kalabalığın yoÄŸun olduÄŸu bir zamanda düzenlenen saldırıda 25 sivil hayatını kaybetti, 30 kiÅŸi de yaralandı.

Saldırıda, ölenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor. Yaralananlar çevrede bulunan hastanelere kaldırıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Hastane kaynaklarına göre saldırıda yaralananların büyük kısmının durumu ağır. Çok sayıda iÅŸ yeri ve araç da kullanılamaz hale geldi.

Ma'adi eski Halep diye bilinen ve Halep Kalesi'nin de olduÄŸu bir semt. Burada son üç gündür muhaliflerle rejim güçleri arasında ÅŸiddetli çatışmalar sürüyor.

Vakum bombası

Esed rejimi Halep'te daha fazla tahribat vermek için varil bombasından sonra bir süredir vakum bombası da kullanıyor. Vakum bombası ısıya dayalı basınçla iÅŸleyen bir bomba türü.

Petrol ve havanın bileÅŸiminden oluÅŸan patlayıcının basıncı, küçük bir atom bombasına denk tahrip gücüne sahip.

Patlama havada meydana geliyor ve ortamda çok yüksek sıcaklık oluÅŸuyor. Uçaktan atılan bomba yere düÅŸtükten sonra ikinci haznesindeki patlayıcıların infilak etmesiyle etki alanı içinde kalan tüm canlılar yok oluyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.