Sosyal Medya

Ekonomi

Babacan Yunanistan'a ömür biçti!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Yunan hükümetinin en fazla 1 yıl ömrü olduğunu söyledi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Sanayide kazanacağız o kazandığımızın sonucu olarak daha güzel mekanlarda oturacağız, çalışmalarımızı yapacağız. Ülkenin girdisinden borçlanarak, daha lüks mekanlarda çalışmak, yaÅŸamak ve alışveriÅŸ etmek sürdürülemez" dedi.

Özdilek Holding'in yatırımı River Plaza'nın açılış töreninde konuÅŸan Babacan, güven ve istikrar vurgusu yaptı.

DÜNYADA GÜNDEM OLAN YUNAN HÜKÜMETÄ°NE ÖMÜR BÄ°ÇTÄ°

Türkiye'de yatırımların artmasının siyasetteki istikrar ile mümkün olduÄŸunu dile getiren Babacan, "Güven oluÅŸtuktan sonra istikrar kolaylaşıyor. Güven olmadığı zaman istikrar olmaz, ticaret de yürümez. Hemen yanı başımızda Avrupa'da görüyoruz kronik ekonomik problemlerle baÅŸ baÅŸalar. Hükümetlerin ömrü ortalama 1 yıl" ifadelerini kullandı.

Ä°stanbul'un geliÅŸmeye devam ettiÄŸini aktaran Babacan, lüks mekanlar inÅŸa ederken bunun gelirinin üretime dayalı olmasına dikkat etmek gerektiÄŸini söyledi. Özdilek Holding'i yatırımından dolayı tebrik eden Babacan ÅŸunları kaydetti:

"Gelirken otele ve alışveriÅŸ merkezine bakarak geldik az önce. Ä°stanbul geliÅŸiyor. Daha modern çalışma alanlarına hızla kavuÅŸuyoruz. KiÅŸi başına düÅŸen geliri 50 bin dolar olan ülkelerde ÅŸu anda bu kalite var. Daha iyisi yok. Çok ÅŸükür Türkiye bu noktalara geldi. Unutmamalıyız ki bu noktalara geliÅŸimizde sanayi var, üretim var. Pergelin bir ayağı sanayide olduÄŸu sürece öbür ayağıyla farklı sektörleri gezin ama sanayi iÅŸin temeli. Asıl katma deÄŸer sanayide. Sanayide kazanacağız, o kazandığımızın sonucu olarak daha güzel mekanlarda oturacağız, çalışmalarımızı yapacağız. Ülkenin girdisinden, borçlanarak daha lüks mekanlarda çalışmak, yaÅŸamak ve alışveriÅŸ etmek sürdürülemez. Dolayısıyla sanayimizi kuracağız, güçlendireceÄŸiz. Bunu da unutmamak gerekiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.