Sosyal Medya

Güncel

Öcalan'dan yeğenine adaylık tepkisi

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, HDP’nin yeğeni Dilek Öcalan’ı Şanlıurfa’da ikinci sırada aday göstermesine tepki gösterdi.



YeÄŸeninin milletvekili adayı olduÄŸunu tarlada çalışırken öÄŸrendiÄŸini ve ÅŸoke olduÄŸunu belirten Mehmet Öcalan, "YeÄŸenimin adaylığını bizden gizlediler. Dilek Öcalan’ın aday olmasına karşıyım. AK Parti ve diÄŸer siyasi partilerde olduÄŸu gibi Abdullah Öcalan yeÄŸenine kontenjan ayrıldığı söylentileri ortaya çıktı. AÄŸabeyim böyle bir ÅŸey istemedi, istemez" dedi.

"DÄ°LEK ÖCALAN ABDULLAH ÖCALAN’IN TERCÄ°HÄ° DEĞİLDÄ°R"

YeÄŸeni Dilek Öcalan’ın HDP’den milletvekili adayı olmasının Abdullah Öcalan’ın tercihi olmadığını öne süren Mehmet Öcalan ÅŸöyle konuÅŸtu:

"HDP’nin aday gösterdiÄŸi Dilek Öcalan’ın dayısının isteÄŸi doÄŸrultusunda listeye girdiÄŸi söylentileri çıktı. Ancak, Dilek Öcalan’ın Abdullah Öcalan’ın bir tercihi olduÄŸuna inanmıyorum. Dilek Öcalan’ın aday olmasını HDP ve DTK yapmıştır. Onun sorumluluÄŸunu da biz almıyoruz. Abdullah Öcalan’ın vekillere ihtiyacı yoktur. O kendisi demokratik siyası bir mücadele veriyor ve kimseye ihtiyacı yoktur. Dilek’in aday olma hakkı var ama henüz genç ve keÅŸke bu yola ömrünü veren insanlara sırasını verseydi." 

YeÄŸeninin milletvekili adayı olduÄŸunu listelerin açıklanmasının ardından çalıştığı tarlada öÄŸrendiÄŸini de anlatan Mehmet Öcalan ÅŸunları söyledi:

"Tarlada çalıştığım sırada bir arkadaşım beni telefonla arayarak yeÄŸenimin Dilek’in aday olduÄŸunu söyledi. Çok ÅŸaşırdım. Bunu çok gizli aday yapmışlar. Adaylığından haberimiz yoktu ve bu durumu bizden gizlemeleri doÄŸru deÄŸil. Dilek Öcalan’ın aday olmasına ÅŸahsen karşıyım. Dilek önce emek versin, ondan sonra hak ettiÄŸi yere gelsin. Åžimdi dayısının kontenjanından vekil yapılacak söylentileri çıkıyor. Bu durumu ben kendi adıma kınıyorum. Dilek Öcalan’ı buraya getiren Abdullah Öcalan’a en büyük darbeyi vuran o anlayıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.