Sosyal Medya

Güncel

Ağrı'da PKK'lılar askerlere ateş açtı

Ağrı Diyadin'e bağlı Yukarı Tütek köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, ateş açıldı.



Genelkurmay BaÅŸkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, AÄŸrı'nın Diyadin ilçesine baÄŸlı Yukarıtütek köyünde Bahar ÅženliÄŸi düzenleneceÄŸini ve bu etkinlikte 'PKK propagandası' yapılacağı bilgisinin alındığını belirtti. Genelkurmay, etkinlik için bölgeye sevkedilen askerlere uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açıldığını ve ateÅŸe karşılık verildiÄŸini ifade etti.

Bölgeye takviye kuvvet gönderildiÄŸini belirten Genelkurmay BaÅŸkanlığı ÅŸu açıklamayı yaptı: 

"Etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaÅŸlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede saÄŸlanması için AÄŸrı ValiliÄŸi'nin talimatı ile AÄŸrı Ä°l Jandarma Komutanlığı'nca 15 Timden oluÅŸan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiÅŸ, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açılmıştır. AteÅŸe derhal karşılık verilmiÅŸ, ancak teröristlerce açılan ilk ateÅŸ esnasında dört askeri personelimiz çeÅŸitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye Ä°nsanlı KeÅŸif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiÅŸ olup çatışma devam etmektedir."

AÄŸrı ValiliÄŸi ise fidan dikme etkinliÄŸinde vatandaÅŸların güvenliÄŸini saÄŸlamak üzere bölgede bulunan askerlere ateÅŸ açıldığını duyurdu.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.