Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan'a hakaret eden Samanyolu spikerine soÄŸuk duÅŸ

Samanyolu spikeri Asım Yıldırım hakkında Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı...



Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sıddık Çinko tarafından hazırlanan iddianamede, Asım Yıldırım isimli Twitter kullanıcısının 13-21 Aralık 2014'te CumhurbaÅŸkanı'na hakaret içerikli paylaşımlar yaptığının ihbar edilmesi üzerine soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın müÅŸteki olarak yer aldığı iddianamede, beyanı alınan Yıldırım'ın Twitter'daki ÅŸikayete konu kullanıcının kendisi olduÄŸunu kabul ettiÄŸi aktarıldı.

Ä°ddianamede, Yıldırım'ın söz konusu hesaptan yapılan paylaşımların da kendisi tarafından yapıldığını belirttiÄŸi kaydedilerek, ancak CumhurbaÅŸkanı'na yönelik bir tweeti dışında baÅŸka tweeti bulunmadığını, söz konusu paylaşımda da suç unsuru olmadığını söylediÄŸi anlatıldı. 

Türk Ceza Kanunu'nun "MaÄŸdurun belirlenmesi" baÅŸlıklı 126. maddesine de yer verilen iddianamede, söz konusu maddede "MaÄŸdurun ismi açıkça belirtilmemiÅŸ veya isnat üstü kapalı geçiÅŸtirilmiÅŸ olsa bile, eÄŸer niteliÄŸinde ve maÄŸdurun ÅŸahsına yönelik bulunduÄŸunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiÅŸ ve hem de hakaret açıklanmış sayılır" ÅŸeklinde ifadelerin bulunduÄŸu aktarıldı.

Ä°ddianamede ÅŸu ifadelere yer verildi:
"Åžüpheli Yıldırım beyanında, soruÅŸturmaya konu tweetleri CumhurbaÅŸkanı'na yönelik sarf etmediÄŸini belirtmiÅŸ ise de ifadesindeki dolaylı anlatımları kamuoyuna yansıyan Hidayet Karaca isimli ÅŸahıs hakkında yürütülen soruÅŸturma kapsamında, bu kiÅŸinin fotoÄŸrafını sosyal paylaşım sitesinde kendi profil resmi yaparak, bu kapsamdaki iÅŸlem ve eylemlerin CumhurbaÅŸkanı'ndan kaynaklandığını yansıtır ÅŸekilde, CumhurbaÅŸkanı'na yönelik paylaşılmış tweetler niteliÄŸinde olduÄŸu anlaşılmıştır."

Asım Yıldırım'ın TCK'nın 299. maddesindeki "CumhurbaÅŸkanı'na hakaret" suçunu iÅŸlediÄŸi savunulan iddianamede, ÅŸüphelinin 1 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Suçun zincirleme suç kapsamında da deÄŸerlendirilmesi ve cezanın 4'te 1'den 4'te 3 oranına kadar artırılması da istenilen iddianame, gönderildiÄŸi mahkemece kabul edildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.