Sosyal Medya

Güncel

Yeni Şafak Gazetesi: Sandıkta paralel oyun

'Paralel yapı' öğretmenleri eğitip sandıklarda müşahit olarak görevlendirirken, KCK da mahallelerde teşkilatlanarak HDP’ye oy verilmesi için vatandaşları baskı altına alacağı iddia edildi...



7 Haziran Seçimleri'ne doÄŸru gidilirken bazı partilirle ilgili iddialar da ortaya atılmaya baÅŸlandı. Buna göre, Paralel Yapı'ya yakın isimlerin KCK iÅŸbirliÄŸiyle bölge halkını HDP'ye oy vermeleri konusunda baskı altında tuttuÄŸu söyleniyor.

Yeni Åžafak Gazetesi'nin haberine göre; Paralel yapı ve KCK seçim öncesi paralel kuÅŸatma harekatına giriÅŸti. Her iki yapı da seçim öncesi sandıkları manipüle etmek için harekete geçti. Sandık baÅŸkanı ve sandık memuru olmak için harekete geçen her iki örgüt stratejisini hayata geçirmeye baÅŸladı. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi paralel yapı sandıklar için yeni bir eylem planı hazırladığı ortaya çıktı. Plana göre muhalefet partilerinin sandık müÅŸahitliÄŸi için Türkiye genelindeki okullardaki paralel öÄŸretmenler görev alacak. Sandıklarda manüpilasyon yapmak isteyen paralel yapı öÄŸretmen elemanlarını eÄŸitime aldı.

MUHALEFETE PARALEL MÜÅžAHÄ°T
Buna göre öncelikle sandıklara müdahale etmek için seçim günü kendilerini sandık görevlisi olarak göstermek için hedef partiler belirlendi. Önce seçime giren muhalefet partilerinden oy oranı düÅŸük olanlara “Sandik müÅŸahidiniz” olalım denilerek sandık görevlisi olacaklar. DSP, Milat, BBP, Merkez Parti gibi partilerin sandık müÅŸahidi olmak için birçok il ve ilçede teÅŸkilatlandı.

YSK'YA BAÅžVURU YAPIYORLAR
Tezgahın diÄŸer ayağını ise seçim kurullarınca belirlenen sandık memuru olmak için baÅŸvurular oluÅŸturuyor. Paralel memurlardan sandık baÅŸkanı ve memuru olma ÅŸartını taşıyan kiÅŸiler seçim kurullarına baÅŸvuruda bulunarak sandık baÅŸkanı ve memuru olmak istediklerini beyan etti. Seçim kurulları yeterince inceleme yapmadığı için bu baÅŸvuruların büyük çoÄŸunluÄŸu kabul ediliyor. Türkiye çapında paralel yapı tüm memur mensuplarını harekete geçirdi. Merkezden oluÅŸturulan eÄŸitimciler illere giderek görev alan ve alacak olan paralel yapının sandık baÅŸkanı ve memurlarını eÄŸitime aldı.

KCK'dan ip eÄŸitimi
Paralel yapı ile benzer bir teÅŸekkül oluÅŸturan KCK bölgede HDP'ye oy verdirmek için mahalle örgütlerini harekete geçirdi. Her ismi tek tek markaja alan KCK, tehdit ve ÅŸantajla vatandaÅŸlar üzerinde baskı kurmaya baÅŸladı. Bölgedeki orta yaÅŸ üzerindeki okur-yazar olmayan kesimin HDP'ye oy vermesini temin etmek için iple ve resimle eÄŸitim veriliyor. Oy pusulasının başından HDP logosunun olduÄŸu noktaya kadar uzunlukta bir iple oy verilmesi öÄŸretiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.