Sosyal Medya

Güncel

MİT'ten Bakanlığa seçim öncesi eylem uyarısı!

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), Şam yönetiminin 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye’ye yönelik yeni eylem planıyla ilgili özel bir yazıyı geçen şubat sonunda İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği ortaya çıktı.



MÄ°T’in yazısında, adi suçlardan tutukluyken serbest bırakılan mahkumların eylem için Türkiye’ye gelebilecekleri uyarısında bulunuldu.
 
Milliyet’in aldığı bilgiye göre; MÄ°T MüsteÅŸarlığı, geçen ÅŸubatın son günlerinde Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na bir yazı göndererek Åžam yönetiminin Türkiye’ye yönelik yeni eylem planına iliÅŸkin bilgileri açıkladı.
 
Yazıda, Åžam yönetiminin, Türkiye’de provokatif eylemler gerçekleÅŸtirilmesini saÄŸlamak amacıyla adi suçlardan tutuklu yaklaşık 5 bin mahkuma Åžam, Lazkiye ve Tartus’ta eÄŸitim verdiÄŸi ve bu tutuklulardan 2 bin 400’ünün Åžam’daki Adra Hapishanesi’nden ÅŸubat ayı içinde salıverildikleri belirtildi.
 
12 Ä°L HEDEFTE
 
Yazıda ayrıca; tutuklu ve mahkumlara verilen eÄŸitimler sonrasında bu kiÅŸilerin Cilvegözü ve Öncüpınar Sınır Kapıları ile Beyrut üzerinden Ä°stanbul ve Mersin’e gelerek Ä°stanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Åžanlıurfa, Hatay, ve Ä°skenderun’un da aralarında bulunduÄŸu 12 farklı yere gitmelerinin planlandığı açıklandı.
 
Aynı yazıda, mahkumlar arasında Mukaveme Suriye Örgütü baÄŸlantılı kiÅŸilerin de yer aldığı, bu kiÅŸilerin söz konusu provokatif eylemlerde Türkiye’deki Suriyelileri de kullanmaya çalışacağı, Türkiye’ye gitmelerine raÄŸmen verilen görevi yerine getirmeyenlerin Suriye’deki yakınlarına Åžam yönetimince zarar verileceÄŸi yönünde tehdit edilecekleri vurgulandı.
 
GELEN SUÇLULARDA ARTIÅž VAR
 
Yazıdaki bir diÄŸer önemli bilgiye göre son dönemde Suriye’de adi suç geçmiÅŸi olan kiÅŸilerin Türkiye’ye yönelik seyahatlerinde bir artış görüldü ancak bu kiÅŸilerin yasal pasaport kullanmaları nedeniyle Türkiye’ye giriÅŸleri engellenemedi.MÄ°T’in bu önemli yazısı üzerine Ä°çiÅŸleri Bakanlığı harekete geçerek, adı geçen valilikler baÅŸta olmak üzere tüm kentlerdeki valiliklere geliÅŸmeler hakkında bilgi verdi. Valilikler de gerekli güvenlik önlemlerini almaya baÅŸladı.
 


KAYNAK: Milliyet 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.