Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Modernize edilen 163 F-16 teslim edildi

TUSAŞ tarafından F-16 Modernizasyon Programı kapsamında modernize edilen son F-16 uçağı Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.



Kazan'daki Türk Havacılık ve Uzay sanayi AÅž (TUSAÅž) Tesisleri'nde gerçekleÅŸtirilen törende konuÅŸan Savunma Sanayii MüsteÅŸarı Ä°smail Demir, program dönemi boyunca Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki 163 adet F-16 uçağının modernizasyonunun tamamlandığını söyledi.

'GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTI'

Modernizasyon sayesinde çok farklı muharip güce eriÅŸen bir F-16 uçağı yaratıldığını dile getiren Demir, "Bir hayalimiz var. Birgün kendi milli muharip uçağımızın hangardan çıkış törenini yapmak hayalimiz. Hayalimiz büyük ama hayalperest deÄŸiliz. Genç arkadaÅŸlarımıza, mühendislerimize, ulusumuza güveniyoruz. Ä°nÅŸallah yöneticilerimizde, hava kuvvetlerimizde, bizlerde bu irade var" dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ise projenin tamamlanmasının güçlerine güç kattığını söyledi.
Son yıllarda dünyada yaÅŸanan krizlerin en önemlilerinin Türkiye'nin yakın coÄŸrafyasındaki ülkelerde yaÅŸandığını belirten Öztürk, bunun Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve özellikle Türk Hava Kuvvetlerinin her an harbe hazır olmasını gerektirdiÄŸini kaydetti.

SIRA GELDÄ° HÜRKUÅž'A!

Yerli eÄŸitim uçağı HÜRKUÅž'a iliÅŸkin de konuÅŸan Öztürk, "Türk Hava Kuvvetleri HÜRKUÅž ile uçmak istiyor. Ä°lgili ilgisiz, bilen bilmeyen bir ÅŸeyler söylüyor. Birtakım spekülasyonlara kulak asmayın" diye konuÅŸtu.
KonuÅŸmaların ardından uçak, proje kapsamında modernize edilen 163. ve son F-16 uçağı olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

DAVUTOÄžLU YENÄ° PROJEYÄ° ONAYLADI

Bu arada uçağın bulunduÄŸu hangardaki kokteyl sırasında konuÅŸan Öztürk,  F-16 Block 30 uçaklarının yapısal modernizasyonuna iliÅŸkin projenin de BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu tarafından onaylandığını bildirdi.
Öztürk, HÜRKUÅž'un da 12 ay sonra kendilerine teslim edilmesini arzu ettiklerini belirterek, milli olan herÅŸeyi desteklediÄŸini söyledi.

Teslim edilen son uçakla geliÅŸmiÅŸ radarlar, dost-düÅŸman tanıma sistemi, elektronik harp kendini koruma sistemi, modüler görev bilgisayarı gibi önemli modern kabiliyetlerin kazandırıldığı 163 adet F-16 uçağının modernizasyonu tamamlanmış oldu.




KAYNAK: AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.