Sosyal Medya

Güncel

Bingöl saldırısına 2 tutuklama

Bingöl'de geçtiğimiz yılın ekim ayında Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, iki polisin ise şehit olduğu saldırıya ilişkin 2 kişi tutuklandı.



Bingöl Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 9 Ekim 2014'te Emniyet Müdürü Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Åžahin ile Güvenlik Åžube Müdür Yardımcısı Hüseyin HatipoÄŸlu'nun ÅŸehit olduÄŸu, koruma polisi UÄŸur Atlı'nın yaralandığı silahlı saldırı ile ilgili "devletin bütünlüÄŸü ve birliÄŸini bozmak, kasten insan öldürmek" suçlarından soruÅŸturma yürütüldüÄŸü belirtildi ve iki kiÅŸinin tutuklandığını açıkladı. Açıklama ÅŸu ÅŸekilde;

"SoruÅŸturmada suçta kullanılan aracın sahibi olduÄŸu anlaşılan Y.Z.E. araç temin ederek, bu suçlara iÅŸtirak ettiÄŸi gerekçesiyle bugün tutuklanması istemiyle sevk edildiÄŸi Bingöl Sulh Ceza HakimliÄŸi'nce tutuklandı. Bu dosyada daha önce tutuklanıp serbest bırakılan U.S.K isimli ÅŸüpheli de Y.Z.E'nin ifadeleri ve serbest bırakılmasından sonra elde edilen diÄŸer bazı ek deliler göz önüne alınarak, aynı suçlardan tutuklanması istemiyle Bingöl Sulh Ceza HakimliÄŸi'ne sevk edilmiÅŸ ve hakimlik tarafından tutuklanmıştır. SoruÅŸturma sürdürülmektedir."

Tutuklu sayısı 4 oldu

BaÅŸsavcılığın açıklamasıyla birlikte soruÅŸturmada tutuklu sayısı dörde yükselmiÅŸ oldu.

Bingöl'deki saldırının hemen ardından düzenlenen operasyonda bir araç içinde bulunan dört kiÅŸi öldürülmüÅŸ, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, "Saldırının failleri konumundaki teröristler bir, iki saat içerisinde cezalandırıldı"açıklamasında bulunmuÅŸtu.

Daha sonra saldırıyla ilgili olarak 3 kiÅŸi tutuklanmış, bu kiÅŸilerden, BaÅŸsavcılığın bugünkü açıklamasında tutuklandığını belirttiÄŸi U.S.K, serbest bırakılmıştı.

DiÄŸer iki tutuklu ile ilgili, sadece terör örgütü üyeliÄŸinden dava açılmasının ardından, bu kiÅŸilerin saldırıya katılmadığı yönünde haberler çıkmış, bu haberlerle ilgili Bingöl Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı 27 Åžubat 2015'te açıklama yaparak, bu kiÅŸilerin saldırıya katıldıkları iddialarına iliÅŸkin soruÅŸturmanın sürdüÄŸü belirtilmiÅŸti. 

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.