Sosyal Medya

Güncel

Bediüzzaman afişine HDP'li belediyeden engel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asya'nın düzenlediği Bediüzzaman panelinin pankartlarının şehre asılmasına izin vermedi



Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi’nin Diyarbakır’da gerçekleÅŸtirilecek olan “Günümüz meselelerine Bediüzzaman’dan çareler” isimli panelin duyurusu için hazırlanan afiÅŸ ve pankartların ÅŸehre asılmasına izin vermediÄŸi bildirildi.

Yeni Asya Gazetesi’nde yer alan habere göre panelin duyurusu için çok sayıda afiÅŸ ve pankart hazırlandı ancak belediyenin asılması için yapılan baÅŸvuruları reddetti.

Yeni Asya Diyarbakır Temsilcisi Ä°rfan Yıldırım, Belediye BaÅŸkanıyla da görüÅŸtüklerini ondan ‘olur’ cevabı alınmasına raÄŸmen baÅŸvurularının reddedildiÄŸini aktardı.

Yıldırım, ÅŸifahen aldıkları cevapta sadece resmi kurumların ve belediyeye ait pankartların asılabileceÄŸi yönünde cevap aldıklarını söyledi.

‘GÖRÜNTÜ KÄ°RLÄ°LİĞİ’

Yeni Asya Diyarbakır Temsilcisi Ä°rfan Yıldırım’ın panelin duyurusunu yapabilmek için pankart ve afiÅŸ asabilmek için Belediyeye yaptığı baÅŸvuruya verdiÄŸi cevapta ÅŸu ifadeler yer aldı:

“Kentimizde son yıllarda artan görüntü kirliliÄŸi ile mücadele için Belediye BaÅŸkanlığımız tüm imkânlarını seferber etmiÅŸ ve bu doÄŸrultuda bazı sınırlamalar getirmiÅŸtir. Bu nedenle 17.03.2015 tarih ve 43 nolu ‘Ä°lan, Reklam, Tanıtım ve Tabela YönetmeliÄŸi’ne istinaden pankart asma talebinize izin verilmeyeceÄŸi hususunda, gereÄŸini bilgilerinize rica ederim.”

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.