Sosyal Medya

Dünya

Pegidacılar'dan Hristiyanlara tehdit: Boğazınızı keseriz!

Almanya'nın Dresden şehrinde Pegidacılar, çan çalan kilise görevlilerinin boğazlarını kesmekle tehdit ettiler.



Almanya'nın doÄŸusundaki Dresden ÅŸehrinde geçen yılın Ekim ayından beri Pazartesi günleri gösteri yapan 'Batının Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar' adlı Pegida hareketi üyeleri, ÅŸimdi de Dresden'deki kilise mensuplarını tehdit ettiler.

Dresden'in eski ÅŸehir merkezindeki 'Haç Kilisesi', 30 yıldan beri her Pazartesi saat 16:55'te çanlarını çalarak Hristiyanları 'barış duası' yapmaya çağırıyor. Aynı saatlerde eski pazar yerinde gösteri yapan Pegidacılar, çan seslerinden öylesine rahatsız olmuÅŸlar ki, yaptıkları gösterilerle korumaya çalıştıkları Hristiyan-Yahudi kültürünü bir kenara bıraktılar. Göstericilerden en az 3 kiÅŸinin 'Haç Kilisesi'ne giderek, buradaki iki görevliyi öldürmekle tehdit ettikleri bildirildi.

Kilise yöneticisi Christian Behr'in verdiÄŸi bilgiye göre 45 yaÅŸlarında bir çift ile yaklaşık 70 yaÅŸlarında bir bayan, ellerinde Pegida pankart ya da bayraklarıyla kiliseye geldiler. Kilisede çan çalmakla görevli iki kiÅŸiye rahatsız olduklarını belirterek, çan çalmayı bırakmazlarsa boÄŸazlarını keseceklerini söylediler. Görevliler, yıllardan beri her Pazartesi aynı saatte bu iÅŸlemi yaptıklarını açıklamak isteseler de, Pegidacı eylemciler onları dinlemedi.

Dresden'de Pegida gösterileri baÅŸladığından beri, mültecilere yardım eden kilise görevlileri sık sık, ırkçı ve Ä°slam düÅŸmanı Pegidacıların hedefi haline geldi. Pegidacılar, bu kiÅŸilere yabancılara yardım ettiklerinden dolayı sözlü hakaretlerle saldırıyorlar.

Behr, uzun süreden beri Pegidacıları gözetlediÄŸini, durumun giderek daha tehlikeli bir hal almaya baÅŸladığını ve ÅŸehirde kendilerine yönelik tehdidin daha da artmasından korktuÄŸunu belirtti. Kendisine de tehdit e-mailleri gönderildiÄŸini bildiren Behr, kilise görevlilerini dahi tehdit edecek kadar ileri gidildiÄŸini, yetkililerin bu konuda önlem alması gerektiÄŸini belirtti.

Pegida baÅŸkanı Lutz Bachmann, 'Haç Kilisesi' yöneticisi Behr ile görüÅŸeceÄŸini, bir dahaki gösteride tüm katılımcılara ÅŸiddete mesafeli olduklarını söyleceÄŸini bildirdi. Haftaya Pazartesi günü Dresden'de yapılacak Pegida gösterisine Hollandalı Ä°slam düÅŸmanı ve ırkçı Gert Wilders de davet edildi. Pegida bu gösteriye 30 bin kiÅŸinin katılmasını bekliyor.

Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni / Almanya

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.