Sosyal Medya

EÄŸitim

Öğrenciler beş gün tatil yapacak

TEGO sınavı nedeniyle iki gün tatil olacak okullar, hemen sonrasında gelecek olan 1 Mayıs ve hafta sonu tatiliyle birlikte 5 gün tatil yapacak



Liselere GiriÅŸ Sınavı TEOG'un 2.si bu ayın sonunda 29-30 Nisan günlerinde yapılacak. Herkesin merak ettiÄŸi soru ise sınav tarihinde tatil olacak mı, öÄŸrenciler okula gidecek mi? Buna göre 8. sınıf öÄŸrencilerinin gireceÄŸi bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda diÄŸer öÄŸrenciler (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak.

Aynı ÅŸekilde ortaokullarla birlikte aynı bahçede eÄŸitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan ÇarÅŸamba günü ile 30 Nisan PerÅŸembe günleri milyonlarca öÄŸrenci için tatil olacak.

Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs resmi tatil olması sebebiyle tüm öÄŸrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

TEGO TESTÄ° 8,5 MÄ°LYON KEZ Ä°NDÄ°RÄ°LDÄ°

TEOG kapsamında hafta sonu kurslarına destek olmak amacıyla hazırlanan testlerden en çok matematik, Türkçe ile fen ve teknoloji derslerine ait sorular indirildi.

 Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin dönüÅŸümü düzenlemesinin ardından, Temel EÄŸitimden OrtaöÄŸretime GeçiÅŸ Sistemi (TEOG) kapsamında 6 ders için internet üzerinden ücretsiz yayımlanan, "kazanım kavrama testleri"ne öÄŸrenciler yoÄŸun ilgi göstererek, 8 milyon 500 bini aÅŸkın test indirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, MEB Ölçme DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü tarafından hafta sonu kurslarına destek olmak amacıyla "Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Ä°ngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi" olmak üzere 6 derste kazanım testleri hazırlandı.

Talim Terbiye Kurulu BaÅŸkanlığının 8. sınıflar için belirlediÄŸi kazanımlar çerçevesinde her dersten 24 ayrı test olacak ÅŸekilde düzenlenen testlerde yer alan sorular, Türkiye'nin çeÅŸitli illerindeki ortaokullarda görevlendirilen ve 8. sınıfta ders okutan 38 öÄŸretmen tarafından üretildi.

20 akademisyen tarafından akademik incelemeye tabi tutularak, mart ayının ilk haftasından itibaren parça parça yayımlanan testler, bir ayda 8 milyon 520 bin kez indirildi.

Açıklamada matematik, Türkçe ile fen ve teknoloji derslerinin, testleri en çok indirilen dersler olduÄŸu, bunları T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Ä°ngilizce ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin takip ettiÄŸi bildirildi.

Merkezi ortak sınavlara hazırlık amacına hizmet eden testlerin, ayrıca yıl boyunca iÅŸlenen ünitelerdeki kazanımların öÄŸrenci tarafından edinilme düzeyini yoklamaya imkan saÄŸladığı belirtildi.

Dörderli gruplar halinde 6 haftaya yayılacak ÅŸekilde yayımlanan testlerin, Milli EÄŸitim Bakanlığının "odsgm.meb.gov.tr/test/" adresinden ücretsiz olarak indirilebileceÄŸi kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.