Sosyal Medya

Güncel

'Ev ev gezip Kur'an topluyorlar ve Kur'anları yakıyorlar'

Diyarbakır’da ev ev gezerek “Camilere Kuran-ı Kerim topluyoruz” bahanesiyle Kuran-ı Kerim toplayıp bunları yaktıkları belirtilen kişilere yönelik Diyarbakır müftülüğünden cemaate uyarı geldi.



Ä°lkha'nın haberine göre, Diyarbakır MüftülüÄŸü ’nün bu gün okunan Cuma hutbesinde yaptığı bir uyarı Cuma namazına katılanlarda adeta ÅŸok etkisi yaptı.

Diyarbakır’da ev ev gezerek “Camilere Kuran-ı Kerim topluyoruz” bahanesiyle Kuran-ı Kerim toplayan bazı kiÅŸilerin topladıkları Kuranları yaktıkları ifade edildi.

Konu hakkında cemaati bilgilendiren Cami imamları, Diyarbakır MüftülüÄŸüne yapılan ÅŸikâyetler üzerine böyle bir uyarı yapma gereÄŸi hissedildiÄŸini belirterek, bu tip insanlara karşı uyanık ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Kuran-ı Kerim’in evlerden toplatılarak yakılmasının kabul edilebilir bir tavır olmadığı belirtilen uyarıda bunu yapanların iyi niyetli olmadıkları ifade edildi.

Yapılan bu fitneye karşı Müslümanların daha dikkatli olması gerektiÄŸi belirtilen uyarıda, camilerin Kuran’ı Kerim’e ihtiyacının olmadığı, aksine Kuran-ı Kerim veya elifba ihtiyacı olan her kese, Ä°l MüftülüÄŸünce ihtiyaç duyulduÄŸu kadarıyla Kuran-ı Kerim verildiÄŸi de belirtildi.

Duyuru anında cemaatin sert tepki göstermesi ve bunu yapanlara karşı lanet okumaları dikkatlerden kaçmazken, halkın ortak tepkisi ise, “Bunu yapanların elleri kırılsın” oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.