Sosyal Medya

Güncel

Savcı Kiraz olayındaki azmettiricinin ismi belli oldu

Savcı Selim Kiraz'ın katledildiği saldırıda azmettirdiği iddiasıyla İtalya’da tutuklanan Erdal Ünal’ın fotoğraflarına ulaşıldı.



Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C’li iki militan tarafından 7 saat 50 dakika rehin tutulduktan sonra katledilmesini azmettirdiÄŸi iddiasıyla Ä°talya’da tutuklanan Erdal Ünal’ın fotoÄŸraflarına ulaşıldı. 

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; 
Zeki” kod adını kullandığı belirlenen Ünal’ın tanınmamak için sık sık saç ve sakal tıraşı deÄŸiÅŸikliÄŸi yaptığı görülebiliyor.

Avusturya vatandaşı bir kadın ile evli olan ve bu ülkede oturan Ünal, Savcı Kiraz’ın ÅŸehit edilmesinin azmettiricisi olduÄŸu iddiası üzerine Ä°talya’nın Anti Terör Timi DIGOS tarafından gözaltına alındı. DIGOS 45 yaşındaki Ünal’ı ailesiyle birlikte Paskalya tatili için bulunduÄŸu Venedik, Via Terraglio’daki bir otelde ele geçirdi. Halen Ä°talya’da bulunan Ünal’ın iadesi için Türk makamlarının görüÅŸmeleri sürüyor.

“Binbir surat” Erdal Ünal 20 yıldan bu yana ilk kez kamuoyunun gündemine geldi.

Erdal Ünal ismi polis kayıtlarına ilk kez Åžubat 1994’te Ankara Üniversitesi’ne düzenlenen molotoflu saldırısıyla girdi. Saldırının 27 Mart 1994’te yapılan yerel seçimlerden birkaç gün önce gerçekleÅŸtirilmesi, o dönem olayın provokasyon olabileceÄŸi ihtimalini artırmıştı. Ünal, 1995 yılında da Ankara’da bir banka ÅŸubesine molotofla saldırıda bulundu. Her iki olay sonrasında izini kaybettirdi.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın talebi üzerine Ünal hakkında uluslararası arama kararı çıkartıldı. 20 yıldan bu yana “sessiz” olan ve yurtdışında yaÅŸayan Ünal, iddiaya göre örgüte eylemlerle ilgili talimatları ülke dışından verdi.

KENDÄ°NÄ° RESSAM OLARAK TANITIYOR
Ünal’ın adına açılmış iki Facebook hesabı bulunuyor. “Erdal Unal-Art” ve “Erdal Unal” adını taşıyan hesaplarda, Ünal kendisini “ressam” olarak tanıtıyor. Aynı hesaplarda yaÄŸlı boya tablolar önünde görülen Ünal’ın, Berkin Elvan’ın da aralarında olduÄŸu tabloları bulunuyor. Hesaplarda, Ünal’ın açtığı belirtilen sergilere dair, Almanca metinler ve afiÅŸler de yer alıyor.
Ancak Ünal’ın hesaplarının uzun süre aktif olarak kullanılmadığı, son olarak 13-14 Ocak tarihlerinde onlarca video, yorum ve fotoÄŸrafın paylaşıldığı görülüyor.

“Erdal Unal” baÅŸlıklı Facebook sayfasında daha çok, radikal sol örgütlere ait mesajlar ve yorumlar paylaşılıyor. Ä°ki sosyal medya hesabında da Ünal’ın doÄŸum tarihi 1905 olarak yazılırken, Avusturya’da ilticacı olarak yaÅŸadığı ve bu ülke vatandaşı bir kadınla evli olduÄŸu belirtiliyor. Ünal’ın doÄŸum yeri olarak, Hollanda’nın Roosendal kenti veriliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.