Sosyal Medya

YaÅŸam

Yazı beklerken kış geldi

2015 yılında ağır geçen kış şartlarının ardından baharı bekleyen Türkiye, yeniden soğuk ve karlı havanın etkisine girdi.



2015 yılında ağır geçen kış ÅŸartlarının ardından baharı bekleyen Türkiye, yeniden soÄŸuk ve karlı havanın etkisine girdi. Bolu Dağı’nda etkili olan kar yağışı D-100 karayolu ve TEM Otoyolu’nda ulaşımı olumsuz etkiliyor. Önceki gün baÅŸlayan kar yağışı dün sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Kar kalınlığı Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak bölgelerinde 30 santimetreye ulaÅŸtı. Kış lastiÄŸi uygulamasının 1 Nisan’da sona ermesi nedeniyle araçlarında bu lastiklerden bulunmayan sürücüler zaman zaman zor anlar yaÅŸadı. Öte yandan, kar yağışı kent merkezinde de devam ediyor. Belediye ekipleri kalınlığı 15 santimetreyi bulan karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Ä°ZMÄ°R'DE KAR YAÄžIÅžI

Bu arada Ä°zmir’de de zaman zaman etkili olan yağış, Ä°zmir-Manisa karayolu Sabuncubeli mevkisinde kara döndü. Sabah kent merkezinde 7 derece ölçülen sıcaklık, yüksek kesimlerde 0 dereceye yaklaÅŸtı. Gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle Spil Dağı Milli Parkı’nda kar kalınlığı, 10 santimetreye yükseldi.

45 YIL ARADAN SONRA KAR YAÄžDI

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 45 yıl aradan sonra nisan ayında yaÄŸan kar, üzüm baÄŸlarını vurdu. Sarıgöl Ziraat Odası BaÅŸkanı Ali Ä°hsan Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin DadaÄŸlı, Dindarlı, AlemÅŸahlı, Yeniköy, Kahramanlar ve Åžeyhdavutlar mahallelerinde etkili olan kar yağışının üzüm üretiminde zarara yol açtığını kaydetti. Manisa ve ilçelerinin yüksek kesimlerine yaÄŸan kar, Ä°zmir-Ankara yolunun Kula-Manisa arasında ve AlaÅŸehir-Sarıgöl-Denizli yolunda aksamaya neden oldu.

KAR YAÄžIÅžI ULAÅžIMI AKSATTI

Öte yandan  Kar yağışı nedeniyle Denizli-Antalya Karayolu ulaşıma kapandı. Denizli’de önceki gece baÅŸlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu, tır ve çekicilerin bölgeden geçiÅŸine izin verilmedi. Olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle özellikle Denizli-Antalya Karayolu’nun Cankurtaran mevkisinde trafikte aksama yaÅŸandı ve yol ulaşıma kapandı.

ANKARA'DA TRAFÄ°K KAZASI: 4 OLÜ, 1 YARALI

Ankara’nın Keçiören ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 4 kiÅŸi öldü, 1 kiÅŸi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Murat Demir (39) idaresindeki otomobil, Åževket Kaynak’ın (43) kullandığı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücüler Demir ve Kaynak ile otomobilde bulunan Zeynel Tekin (45) ve UÄŸur Kaan GökmeÅŸe (23) olay yerinde hayatını kaybetti, diÄŸer araçtaki bir kiÅŸi hafif yaralandı. Yaralı, Dışkapı Hastanesi’ne kaldırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.