Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani: Kongre için tarih belli değil

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, PKK lideri Öcalan’ın çağrısını yaptığı Kongre için bir tarihin henüz belli olmadığını, en kısa zamanda olması için çalıştıklarını söyledi.



Mesut Barzani, Ä°MC TV’ye verdiÄŸi özel röportajda, Öcalanın mektubunu aldığını, mektubun içeriÄŸinin Kürtlerin birliÄŸine dair olduÄŸunu ve kendisine aynı içerikte bir mektup gönderdiÄŸini dile getirdi.  

Mesut Barzani, "Kürtlerin dostları, Kürtler arasında bir birlik istiyor. Kongreyle dünyaya birlik mesajı vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Barzani, Kürtler arasındaki ittifak çabalarına iliÅŸkin ise, "Bir kalıba dökülmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu uzun soluklu bir iÅŸ" dedi.

"Barış süreci tarihi bir adım"

IKBY BaÅŸkanı, Türkiye’de barış sürecinin baÅŸlatılmasının tarihi bir adım olduÄŸunu vurgulayarak, sürece engel olacak herhangi bir olaya mahal verilmemesi gerektiÄŸini ifade etti. Barzani, "Önemli bir aÅŸama kaydedildi ama sonuca ulaşılmış deÄŸil" diye konuÅŸtu.

Barzani, Türkiye’deki baÅŸkanlık sistemi tartışmalarına iliÅŸkin bir soruya ise cevap vermekten kaçındı.

IŞİD’in ilerleyiÅŸinin Kürt halkı sayesinde kırıldığını belirten Mesut Barzani, "IŞİD bütün dünya için tehlike. Herkesin ona karşı dayanışması lazım" ifadelerini kullandı.

Barzani, Musul’daki olası bir operasyona katılıp katılmayacakları yönündeki bir soruya, bu konuda kararlarını henüz vermediklerini belirterek yanıt verdi. 

Mesut Barzani Suriye’deki durumun çok kötü olduÄŸunu ve askeri bir çözümün olacağı kanaatinde olmadığını da belirtti.

Barzani, Ä°ran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer çerçeve anlaÅŸmasına iliÅŸkin olarak ise, "AnlaÅŸma bizi memnun eder. Bölgenin istikrarına katkısı olur" dedi.

Kaynak: Ä°MC TV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.