Sosyal Medya

Coğrafyamız

Koalisyondan İran gemilerine uyarı

Yemen'e düzenlenen operasyonun Sözcüsü Tuğgeneral Asiri, İran'ın, Aden Körfezi'ne gönderdiği filodan Husilere silah ulaştırılması durumunda, koalisyonun uygun cevabı verme hakkı doğacağını söyledi.



Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da günlük düzenlediÄŸi basın toplantısında konuÅŸan Asiri, Husilere ait bir karargaha ait görüntüsüyü izleterek, "Mısır uçakları bu hedefe yönelik saldırıları gerçekleÅŸtirdi. Kimin gerçekleÅŸtirdiÄŸi önemli deÄŸil. Önemli olan operasyonların, ortak güç ve koordinasyon ile kesin sonuç getirecek ÅŸekilde ilerliyor olması" dedi. 

Asiri, Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyona baÄŸlı uçakların, Sada'daki Husi liderlerle militanlar arasındaki iletiÅŸim kanallarını hedef alması nedeniyle militanların "yalnızlaÅŸtığı ve kaderlerine doÄŸru ilerlediÄŸi" yorumunu yaptı.  

Husilere karşı sahada durumu deÄŸiÅŸtirmeleri için Halk Komiteleri'ni desteklediklerini ifade eden Asiri, Halk Komiteleri'nin özellikle yerleÅŸim yerlerinde çok sayıda cephanelik oluÅŸturduklarını belirtti.

Asiri, Husi militanlar ve destekçileri tarafından bir eylem olması ihtimaline karşın kara operasyonları ve sınır korumasının devam ettiÄŸini kaydederek, "Husiler, tedarik ve yardım noktasında büyük zorluklarla mücadele ediyor. Sadece medyatik zafer arayışındalar" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

“Cevap verme hakkı doÄŸacak”

Yemen yakınındaki uluslararası sularda bulunan Ä°ran gemilerinin, "Husileri desteklemek amacıyla müdahalede bulunması" ihtimaline yönelik soruya Asiri, "Bu gemilerin uluslararası sularda olduklarını biliyoruz. Bu doÄŸal bir haktır. Ancak Yemen karasuları ve hava sahasının koalisyonun gözetiminde olduÄŸunu duyurduk. EÄŸer bu gemilerden militanlara silah veya yardım gönderilirse koalisyonun uygun cevabı verme hakkı doÄŸacaktır" yanıtını verdi.

Son olarak insani yardım çalışmalarına deÄŸinen Asiri, Kızılhaç'ın, dün Aden'e gemi gönderdiÄŸini ve yardımın kentteki hastanelere ulaÅŸmasını temin edeceklerini kaydetti.

"Bu saldırı nesiller boyu unutulmayacak"

 

Husilerin Sözcüsü Albay Åžeref Lokman, özgür yaÅŸamaktan baÅŸka hiçbir seçeneÄŸi kabul etmeyeceklerini söyledi.
[FotoÄŸraf-AP]

 

Bu arada Ä°ran destekli Åžii Husilerin Sözcüsü Albay Åžeref Lokman ise operasyona destek veren ülkelerin yaptıklarını, yeni nesillerin unutmayacağını vurgulayarak, söz konusu saldırılarla mücadele gücüne sahip olduklarını ifade etti. 

Halkın er ya da geç kendi seçtiÄŸi yolla mücadelesini vereceÄŸini vurgulayan Lokman, "Yemen'deki bu saldırı nesiller boyunca unutulmayacak. Husilere baÄŸlı askeri savunma birlikleri, Yemen'in ovalarını, daÄŸlarını savaÅŸ kabrine çevirebilir. Özgür yaÅŸamaktan baÅŸka hiçbir seçeneÄŸi; zelil olmayı ve boyun eÄŸmeyi asla kabul etmeyeceÄŸiz" diye konuÅŸtu. 

Arap halklarını özellikle de Suudi Arabistan halkını öz eleÅŸtiri yapmaya çağıran Lokman, "Suudi Arabistanlılar, rejiminizin, Yemen'deki kardeÅŸlerinize yönelik tüm uluslararası kararları çiÄŸneyerek suç iÅŸlemeye devam etmesine izin vermeyin" ifadesini kullandı. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.