Sosyal Medya

Güncel

Validebağ eylemcilerinin davası başladı

Hazırlanan iddianamede cami yapımının engellenmesi için Üsküdar Validebağ'da eyleme katıldıkları belirtilen 15 kişinin 7,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.



Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruÅŸmasına tutuksuz yargılanan 9 kiÅŸi ve avukatları katıldı.

DuruÅŸmada ValidebaÄŸ eylemcilerinin avukatlarından Tamer DoÄŸan, iddianamenin yönlendirici olduÄŸunu savunarak, "Ä°ddianamede 'camiinin yapımının engellenmesi amacıyla' denilerek mahkeme hakimi yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Sanıklar için dinsiz, camii karşıtı kiÅŸiler gibi algı oluÅŸturulmaya çalışılmıştır. Orada bulunan kiÅŸiler tamamen çevreci düÅŸünce ile aÄŸaçların sökülüp beton yapılmasına karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla bulunmuÅŸlardır" iddiasında bulundu.

Mahkeme, ifadesi alınan 9 kiÅŸinin duruÅŸmalardan vareste tutulmasına karar verirken ifadesi alınamayan kiÅŸilerin gelecek celse dinlenilmesine karar vererek duruÅŸmayı erteledi.

'CAMÄ°Ä° YAPIMININ ENGELLENMESÄ° AMACIYLA...'

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 10 Kasım 2014 tarihinde Üsküdar ilçesinde yapılması planlanan ve inÅŸaatına baÅŸlanan caminin yapımının engellenmesi amacıyla bir grubun izinsiz olarak toplandığıbildirilmiÅŸti.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin izinsiz toplanan gruba anons yaparak dağılmaları istendiÄŸi ifade edilen iddianamede, grubun dağılmayarak polis bariyerini zorladığı, polise mukavemet ettiÄŸi ve grubun içerisinden bir kısım ÅŸahısların polise yönelik taÅŸ, soda ÅŸiÅŸesi ve cam bilye attıkları kaydedildi.

Polis ekiplerinin kademeli güç kullanarak grubu dağıttığı ve kaçan ÅŸahıslardan bir kısmını gözaltına aldığı kaydedilen iddianamede, 15 kiÅŸi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸleri Kanunu'na muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 yıl 3'er aydan 7,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.