Sosyal Medya

Güncel

Şehit Savcı Kiraz'ın ailesi: 'Mahkeme kararına rağmen...'

İstanbul Adalet Sarayı'nda teröristlerce şehit edilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, şehit savcının rehin alınmasına ilişkin görüntülere erişimin engellenmesini istedi.



Şehit Savcı Kiraz'ın ailesi savcılığa başvurdu


Åžehit Savcı Kirazın ailesi savcılığa baÅŸvurdu ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adalet Sarayı'nda 31 Mart'ta teröristlerce ÅŸehit edilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve eÅŸi Yasemin Kiraz, ÅŸehit savcının rehin alınmasına dair görüntülerle ilgili Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına baÅŸvuruda bulundu.

BaÅŸsavcılığa sunulan dilekçede, savcıyı rehin alan terör örgütü üyelerinin makam odasında çektikleri resimleri kendilerine yakın olan medya kuruluÅŸları ile paylaÅŸmak suretiyle örgütün propagandasının yapıldığı ifade edildi.

Söz konusu görüntülerin bazı sitelerde ısrarla yayınlanmaya devam ettiÄŸi vurgulanan dilekçede, ''Bu görüntüler, baÅŸta biz ailesi olmak üzere tüm halkımızı, hatta yabancı basın organlarının duyurması sonucu birçok ülke vatandaÅŸlarını derinden yaralamıştır'' denildi.

''MAHKEME KARARINA RAÄžMEN..."

Dilekçede, kiÅŸilik haklarını ihlal eden ve ÅŸehit savcının çocukları üzerinde olumsuz travmatik sonuçlar doÄŸuracak ve örgütün açıkça propagandasını yapması nedeniyle suç teÅŸkil eden bu görüntülere eriÅŸimin engellenmesi yönünde Ä°stanbul Sulh Ceza HakimliÄŸinin bir karar aldığı anımsatılarak, ancak söz konusu görüntülere Youtube ve Google sitelerinden çok rahat bir ÅŸekilde ulaşılmaya devam edildiÄŸi kaydedildi.

Bu sitelerin, ailenin ve Türk halkının manevi ÅŸahsiyetlerini ve mahkeme kararlarını hiçe sayarak ''vurdumduymaz'' tavırlarını sürdürdükleri belirtilen dilekçede, ÅŸöyle denildi:

''BaÅŸta ailesi olmak üzere bizlerin haklarını açıkça ihlal eden ve tüm Türk halkının manevi duygularını inciterek nefretini celbeden ve terör örgütünün propagandasını içerir görüntülerin yer aldığı linklere, bu mümkün olmadığı takdirde görüntülerin yer aldığı siteye eriÅŸimin tamamen yasaklanmasını arz ederiz.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.