Sosyal Medya

Dünya

Kafa nakli için gönüllü bulundu

İnsan kafasını başka bir bedene nakledebileceğini savunan İtalyan cerrah, gönüllü bir denek de buldu. Gönüllü denek ise 30 yaşında kas hastalığı yaşayan bir Rusya vatandaşı...



Ä°nsan kafasını baÅŸka bir bedene nakledebileceÄŸini iddia eden Ä°talyan cerrah Sergio Canavero kendisine inanan bir gönüllü buldu.

30 yaşındaki Valeri Spiridonov isimli Rus bilgisayar mühendisi, dünyanın ilk kafa nakli operasyonu için gönüllü oldu. DoÄŸuÅŸtan gelen bir kas hastalığı olan ve bu yüzden tekerlekli sandalyeye mahkum olan adam, Ä°talyan cerraha güvendiÄŸini açıkladı.

Ölmeden önce saÄŸlıklı bir bedende yaÅŸama ÅŸansını kaybetmek istemediÄŸi için gönüllü olduÄŸunun altını çizen Piridonov, operasyonun gelecek yıl gerçekleÅŸmesini ümit ettiÄŸini belirtti.

NTV'nin haberine göre Ä°talyan cerrah ile sadece internet üzerinden iletiÅŸim kurduklarını belirten Rus gönüllü, yakın zamanda Canavero ile bir araya gelmeyi planlıyor.

OPERASYON NASIL GERÇEKLEÅžECEK?

Yaklaşık 36 saat sürmesi öngörülen ve 11.2 milyon dolara (Yaklaşık 30 milyon TL) mal olması bekelenen operasyon için ÅŸu ana kadar gerekli maddi destek saÄŸlanamadı.

Gerekli finansal desteÄŸin saÄŸlanması durumunda 150 doktor ve hemÅŸirenin katılımı ile gerçekleÅŸecek operasyon kapsamında gönüllünün kesilen omurilikleri ‘polietilen glikol’ isimli bir yapıştırıcı madde ile baÅŸka bir bedene yerleÅŸtirilecek.

Kas ve damarların yeni bedene dikilmesinin ardından hasta yaklaşık 1 ay boyunca komada tutulacak. Ä°ddiaya göre bu adımların ardından kiÅŸi, yeni vücudunda yaÅŸamaya baÅŸlayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.