Sosyal Medya

Dünya

Müebbet hapisleri istendi

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tutuklanan üç kişi için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.



Mersin'in Tarsus ilçesinde 12 Åžubat'ta üniversite öÄŸrencisi Özgecan Aslan'ı öldürüp cesedini yakma suçlamasıyla tutuklanan üç kiÅŸi hakkındaki hazırlık soruÅŸturması tamamlanarak iddianame mahkemeye sunuldu. Savcılık, Zanlılardan Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe hakkında ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

ÇaÄŸ Üniversitesi öÄŸrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan 11 Åžubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere Mersin'e sefer yapan bir minibüse binmiÅŸti. Minibüsün ÅŸoförü Suphi Altındöken güzergahı deÄŸiÅŸtirerek, ıssız bir yerde genç kıza tecavüz etmeye çalışmıştı. Saldırgan kendisiyle boÄŸuÅŸan ve yüzüne biber gazı sıkan Özgecan Aslan'ı araçtaki demir çubukla vurarak etkisiz hale getirmiÅŸti. Suphi Altındöken, babası ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin yardımıyla genç kızı bir dere yatağına götürüp üzerine benzin dökerek yakmıştı. 

Servis ÅŸoförü Altındöken ve ona yardım eden iki kiÅŸi olaydan kısa süre sonra yakalandılar. VahÅŸi cinayet, Türkiye'de büyük tepkiye yol açtı. Günlerce, Türkiye'nin dört bir yanında cinayeti protesto yürüyüÅŸleri düzenlendi. Özgecan Aslan, kadına yönelik ÅŸiddetin durdurulması için verilen mücadelenin simgesi haline geldi. 

Kaynak: Al Jazeera ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.