Sosyal Medya

YaÅŸam

Batıda kar doğuda toz

Türkiye'nin batısı Nisan karı altında kalırken, Güneydoğu illeri Afrika çöllerinden gelen toz bulutlarının etkisinde.



Diyarbakır, Mardin, Batman baÅŸta olmak üzere, GüneydoÄŸu Bölgesi'nde ÅŸehirler, köyler toz bulutu altındaydı. Suriye üzerindeng gelen ve ÇarÅŸamba gecesinden itibaren etkili olmaya baÅŸlayan toz bulutu, öÄŸle saatlerinde iyice yoÄŸunlaÅŸtı. 

ViranÅŸehir'de nefes almakta zorlanan bazı vatandaÅŸlar maske takarak toz bulutundan korunmaya çalıştı. oldu. Meteoroloji yetkilileri, toz bulutlarının gün içerisinde dağılacağının tahmin edildiÄŸini belirtti.

Toz bulutu Åžanlıurfa'da da etkili oldu. GörüÅŸ mesafesinin azalması üzerine sürücüler hızlarını düÅŸürüp, farlarını yakarak ilerledi. Uzmanlar, astım hastası ve çocukların dışarı çıkmaması uyarısında bulundu. Toz bulutunun yaÄŸması beklenen yaÄŸmurla dağılacağı kaydedildi.

 

Viranşehir, Cumhuriyet Meydanı.
[DHA]

 

Cuma öÄŸlen sona ermesi bekleniyor

Diyarbakır, Mardin, Batman'da da durum farksızdı. Diyarbakır'da gökyüzü kızıl bir renk alırken, görüÅŸ mesafesi düÅŸtü. Araçlar farlarını yakarak ilerleyebildi.

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü 15'inci Bölge Müdürü Abidin Aydın, toz taşınımının belli aralıklarla görülebildiÄŸini, Afrika'nın kuzeyinde bulunan çöllerden rüzgarın etkisiyle atmosfere yayılarak geldiÄŸini söyledi. Aydın bu meteorolojik olayı ve ne zaman biteceÄŸini ÅŸöyle anlattı: 

"Toz zerrecikleri Akdeniz'i geçerek dün akÅŸamdan itibaren ilk olarak Åžanlıurfa'da görüldü. Bugün itibariyle etkisini bölgede sürdürmekte. Beklenen hafif yağışla birlikte yere çamur olarak inmesi bekleniyor. Yarın öÄŸlen saatlerine kadar toz taşınımının devam edeceÄŸini bekliyoruz. GörüÅŸ mesafesinin 1 kilometreye düÅŸmesi durumunda hava ulaşımının da etkilenmesi söz konusu. Havadaki tozun ayrıca özellikle solunum sıkıntısı rahatsızlığı olan vatandaÅŸları da etki edebileceÄŸi düÅŸüncesindeyiz. Bu tür rahatsızlığı olan vatandaÅŸların gerekli önlemleri almasını öneriyoruz." 

 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.