Sosyal Medya

Güncel

Ankara, Manisa ve Şırnak'ta 'yolsuzluk' operasyonu

TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü'ne sabah saatlerinde gelen polis ekipleri, "usulsüz kredi kullandırılması" iddialarına yönelik bazı evrakları inceliyor. Ankara ve Şırnak'ta da benzer operasyonlar düzenlendi



Ankara'nın Sincan ilçesinde bir caminin yıkılıp, yerine alışveriÅŸ merkezi yapılmasıyla ilgili operasyon kapsamında, aralarında SÄ°SÄ°AD yöneticilerinin de bulunduÄŸu 20 kiÅŸi gözaltına alındı. 

Sincan ilçesinde bir caminin yıkılıp, yerine alışveriÅŸ merkezi yapılmasıyla ilgili operasyon kapsamında, aralarında Sincan Sanayicileri ve Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (SÄ°SÄ°AD) yöneticilerinin de bulunduÄŸu 20 kiÅŸi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, Sincan'da bir dernek tarafından kiralanan arsadaki imam hatip lisesi ve caminin yıkılıp, yerine alışveriÅŸ merkezi yapılmasıyla ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı.

Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından, Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla harekete geçen mali polis, SÄ°SÄ°AD ile Kültür DeÄŸerlerimizi YaÅŸatma ve EÄŸitime Hizmet DerneÄŸi yöneticilerinin de aralarında olduÄŸu 20 kiÅŸiyi gözaltına aldı.

Ä°haleye fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan zanlılar, ifade iÅŸlemleri için Ankara Emniyet MüdürlüÄŸüne götürüldü.

SoruÅŸturma kapsamında 2 kiÅŸi hakkında daha yakalama kararı bulunduÄŸu, bu kiÅŸilerden birinin hastanede tedavi gördüÄŸü, diÄŸerinin ise arandığı bildirildi.

Sincan'da Kültür DeÄŸerlerimizi YaÅŸatma ve EÄŸitime Hizmet DerneÄŸi yönetimi, 2008'de üzerinde cami ve imam hatip lisesi bulunan araziyi, 99 yıllığına belediyeden kiraladı. Dernek yönetimi, araziye iÅŸyeri inÅŸa etmeyi, buradan elde edilecek gelirle de daha büyük bir cami, imam hatip lisesi ve Kuran kursu yapmayı taahhüt etti.

Ä°ddiaya göre, dernek yönetimi cami ve imam hatip lisesini yıkıp araziye tanesine 2 milyon lira deÄŸer biçilen 166 iÅŸ yerinin bulunduÄŸu alışveriÅŸ merkezi inÅŸa etti. Cami ve imam hatip lisesi için ise küçük bir yer ayrıldığı öne sürüldü.

Zanlıların, "paralel yapı"ya ait bir dershanenin Sincan ÅŸubesine dernek kasasından usulsüz para aktardıkları da iddia edildi.

ÅžIRNAK'TA 19 KİŞİ GÖZALTINDA

Şırnak'ın Ä°dil' ilçesinde düzenlenen operasyonda aralarında kamu görevlilerinin de bulunduÄŸu 19 kiÅŸi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Şırnak Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, Şırnak Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 11 ayrı adreste eÅŸ zamanlı operasyon gerçekleÅŸtirdi.

Operasyonda, aralarında Ä°dil Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü çalışanlarının da bulunduÄŸu 19 ÅŸüpheli gözaltına alındı.

Åžüphelilerin, SYDV hesaplarında usulsüzlük yaparak yoksul vatandaÅŸlara dağıtılması gereken yardım paralarını paralel yapıya aktardığı öne sürüldü.

"Suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüÅŸvet ve irtikap" suçlarından gözaltına alınan ÅŸüphelilerin emniyetteki iÅŸlemleri sürüyor.

MANÄ°SA'DA USÜLSÜZLÜK OPERASYONU

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa  Ä°l KoordinatörlüÄŸü'nde, "usulsüz kredi kullandırılması" iddiaları üzerine arama baÅŸlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Manisa Emniyet MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı Kaçakçılık ve Organize (KOM), Terörle Mücadele (TEM) ile Çevik Kuvvet Åžube Müdürlüklerine baÄŸlı ekipler, Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki TKDK Manisa Ä°l KoordinatörlüÄŸü'nde geldi.

Çevik Kuvvet ekipleri bina çevresinde güvenlik önlemi alarak giriÅŸ ve çıkışlara izin vermezken, KOM ve TEM ekipleri de evraklarda inceleme baÅŸlattı.

Ä°ncelemenin "usulsüz kredi kullandırılması" iddiaları üzerine Manisa Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın talimatıyla baÅŸlatıldığı bildirildi.

VALÄ°DEN AÇIKLAMA

Manisa Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa  Ä°l KoordinatörlüÄŸü'nde bazı iddialara iliÅŸkin savcılık tarafından soruÅŸturma yürütüldüÄŸünü belirterek, "Bir kısım gerekçelerle bazı yolsuzluk iddiaları var. Paralel yapıyla baÄŸlantılı oldukları iddiaları da gündemde" dedi.

TKDK Manisa Ä°l KoordinatörlüÄŸü'nde çalışmalarını devam ettiren polis, konuyla baÄŸlantılı olduÄŸu gerekçesiyle Karaköy semti Topçu Asım Mahallesi'ndeki Manisa Teknik Elemanlar DerneÄŸi'nde (MATED) de arama baÅŸlattı. MATED bünyesindeki mühendislerin, TKDK'ya sunulacak projelere destek saÄŸladığı iddia edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.