Sosyal Medya

Coğrafyamız

ŞİÖ, İran'a üyelik teklifi götürebilir

ŞİÖ'nün, İran'a yaptırımların kaldırılması taahhütleri üzerine birliğe üyelik teklifinde bulunacağı ifade ediliyor



Åžanghay Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü (ŞİÖ) üyesi ülkelerinin dışiÅŸleri bakanlarının Ä°ran’a örgüte üye olması için teklif götürebileceÄŸi belirtiliyor.

Russia Today gazetesine konuÅŸan Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov, örgüt üyesi ülkelerin Ä°ran’a üyelik teklifinde bulunabileceklerini ifade etti. Lavrov, bu görüÅŸün kendisine ait olduÄŸunu vurguladı.

Lavrov “Batı Ä°ran’a yaptırımları kaldırdıktan sonra bu ülkenin ÅžÄ°Ö üyeliÄŸi ÅŸansı konusunda ne düÅŸündüÄŸü sorusuna ise “DüÅŸüncelerim iyi yöndedir” diye cevap verdi.

Ä°ran ve altı uluslararası arabulucu ülkenin temsilcileri, 2 Nisan'da Ä°ran’ın on yıl için uranyum zenginleÅŸtirmesini üçte iki oranında azaltması ve 25 yıl süreyle uranyum zenginleÅŸtirme programının uluslararası gözetime açması konusunda anlaÅŸmışlardı.

Ä°ran’ın nükleer programı konusundaki anlaÅŸmanın 30 Haziran’a kadar sonuçlandırılacağı bildiriliyor. AB bu ülkeye karşı yaptırımlarını anlaÅŸma imzalandıktan sonra kaldıracak. ABD ise yaptırımları Ä°ran'ın taahhütlerin yerine getirmesi sürecinde kademeli olarak kaldıracak.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.