Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas'tan IŞİD yanlılarına gözaltı

Gazze'de IŞİD yanlısı oldukları ifade edilen bazı kişilerin Hamas tarafından gözaltına alındığı bildirildi



Gazze’de Hamas tarafından idare edilen Filistin Ä°çiÅŸleri Bakanlığına baÄŸlı güvenlik birimleri, IŞİD yanlısı olduÄŸu belirtilen bazı grupların üyelerine yönelik gözaltılar gerçekleÅŸtirdi.

Gazze’deki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu sabah düzenlenen operasyonda IŞİD yanlısı silahlı grupların bazı üyeleri gözaltına alındı. GeçtiÄŸimiz iki günden bu yana Gazze’deki güvenlik birimleri IŞİD yanlısı grupların üyelerine yönelik gözaltılar gerçekleÅŸtirmeye devam ediyor.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre, gözaltılar IŞİD’in Suriye’deki Yermuk Kampı’na düzenlediÄŸi saldırılara bir cevap olarak gerçekleÅŸtirildi. Suriye’nin baÅŸkenti Åžam’ın güneyinde bulunan Yermuk mülteci kampında çocuÄŸunlukla Filistinli mülteciler kalıyor. IŞİD grupları geçtiÄŸimiz haftadan bu yana Yermuk’e bir saldırı baÅŸlattı ve kampın önemli bir bölümünü iÅŸgal etti.

Yermuk kampında gıda, su ve barınma konusunda yardıma muhtaç olan Filistinli mülteciler, IŞİD saldırılarıyla birlikte oldukça zor bir duruma düÅŸtü.

Gözaltına alınan kiÅŸilerin, IŞİD’in Yermuk’e düzenlediÄŸi saldırıları destekleyici açıklamalar yaptığı belirtiliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.