Sosyal Medya

Dünya

Alman ırkçılığı yabancıların olmadığı Doğu'da daha fazla

Almanya'da en fazla yabancı düşmanlığı, en az yabancıların yaşadığı doğu eyaletlerinde bulunuyor. Ancak güneydeki Bavyera Eyaletinde çok sayıda yabancı yaşamasına rağmen halk arasında ırkçılık oldukça yaygın.



Almanya'nın Leipzig ÅŸehrinde yapılan bir araÅŸtırmaya göre yabancı düÅŸmanlığı en fazla doÄŸudaki eyaletlerde ve güneydeki Bavyera Eyaletinde görülüyor. Yabancı düÅŸmanlığı içeren ırkçı söylemlerin en çok onaylandığı eyalet Sachsen Anhalt. AraÅŸtırma sonuçlarına göre buradaki yabancı düÅŸmanlığı oranı diÄŸer bölgelere göre yüzde 42.

Ä°kinci sırada yüzde 30 ile Bavyera, Mecklenburg-Vorpommern, Thüringen ve Brandenburg eyaletleri yeralıyor. Ancak Saksonya ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde de her 4 kiÅŸiden biri, ve AÅŸağı Saksonya, Hessen ve Berlin eyaletlerinde her 5 kiÅŸiden biri yabancı düÅŸmanlığı içeren ifadeleri yerinde buluyor. Almanya genelinde ortalamaya bakıldığında halkın yüzde 24,3'ü ırkçı sözleri onayladığını bildirdi.

2002 yılından beri devam eden Leipzig'teki araÅŸtırma ile elde edilen bilgiler, ÅŸimdi bölgesel olarak yeniden gözden geçirildi. 'Süddeutsche Zeitung' gazetesi, Sachsen-Anhalt Eyaletindeki Tröglitz'te yakılan mülteci kampıyla ilgili verdiÄŸi haberde Leipzig araÅŸtırmasından bahsetti.

AraÅŸtırmacılar, Almanya'da ırkçılığın ve yabancılara saldırıların doÄŸu eyaletlerine mahsus olmadığını, ancak yabancı sayısının çok az olduÄŸu doÄŸudaki eyaletlerde ırkçı düÅŸünceler sonucu çıkan problemlerin, diÄŸer eyaletlere göre çok daha fazla olduÄŸunu belirttiler.

Uzmanlar toplum içinde yabancıların fazla olduÄŸu bölgelerde halkın yabancıları kabullenmesinin daha hızlı gerçekleÅŸtiÄŸini ifade ediyorlar. Ancak güneydeki Bavyera Eyaleti bir istisna. Zira bu eyalette onlarca yıldan beri çok sayıda yabancı yaÅŸamasına raÄŸmen Bavyeralılar arasında ırkçılık oldukça yaygın durumda.

Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni / Almanya

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.