Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD, 300 Yezidi'yi serbest bıraktı

IŞİD, rehin aldığı Yezidilerden 300 kişilik bir grubu daha serbest bıraktı. Örgüt daha önce 198 kişiyi serbest bırakmıştı



Irak'ta IŞİD'in Kerkük'ün güneyinde serbest bıraktığı Yezidilerin daha çok yaÅŸlı, bedensel engelli ve hasta kiÅŸiler olduÄŸu belirtildi. 

IŞİD sayıları yaklaşık 300 kiÅŸiyi bulan ikinci Yezidi grubunu, Kerkük'ün 25 kilometre güneyindeki Meryembeg bölgesinde serbest bıraktı. Yezidiler, 4 gün süren bir yolculuktan sonra Meryembeg noktasına ulaÅŸtı. Musul'un IŞİD kontrolündeki Åžengal ilçesinde minibüslere bindirilen Yezidiler, önce Musul'a ardından Kerkük'ün Havice ilçesine ve ReÅŸat nahiyesine gönderildi. ÇoÄŸu yaÅŸlı, engelli ve hasta olan Yezidilerin, yorgun oldukları görüldü.  

Grubun içinde Yezidilerin yanı sıra Hristiyan vatandaÅŸların da olması dikkati çekti. 

Ambulans ve diÄŸer araçlara alınan Yezidiler, saÄŸlık kontrolü için Kerkük Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bu arada PeÅŸmerge güney Kerkük Komutanı Vasta Resul, yaptığı açıklamada, Yezidi grubunun serbest bırakılması için fidye ödenmediÄŸini belirterek, "Bu insanlar, yaÅŸlı, hasta ve engelli. IŞİD, bakıma ihtiyacı olan bu kiÅŸilerden kurtulmak istediÄŸi için salıverdi" dedi.

OCAK AYINDA DA 198'Ä°NÄ° SERBEST BIRAKTI

IŞİD, ocak ayında da Kerkük'ün güneyinde 198 Yezidiyi serbest bırakmıştı. Musul'un Åžengal ilçesi ve çevresini AÄŸustos 2014'te ele geçiren IŞİD, çok sayıda Yezidiyi alıkoymuÅŸtu. Örgütün kaçırdığı Yezidi kadınları, militanları için "cariye" yaptığı ve bazılarını pazarlarda "sattığı" iddia edilmiÅŸti. Yezidi kadınların dramı, dünya gündeminde uzun süre yer almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.