Sosyal Medya

Dünya

Londra'da Esed muhalifi imama suikast

Suriye de yönetime muhalif olduğu bilinen Suriyeli imam Londra'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti



Dünya Bülteni'ndeki habere göre, Londra’da yaÅŸayan Suriyeli bir muhalif imam aracında ölü bulundu. Ä°ngiltere polisi, BeÅŸÅŸar Esed'in muhaliflerinden olduÄŸu belirtilen ÅŸahsın göÄŸsünden ve kafasından vurularak öldürülmüÅŸ olduÄŸunu açıkladı.

Abdulhedi Arvani adındaki muhalif imamın, daha önce Londra’daki Nur Camii’nde bir dönem imamlık yaptığı ve 40'lı yaÅŸlarda olduÄŸu belirtildi. Suikastin, baÅŸkent Londra'nın kuzeybatısında bulunan bir bölgede meydana geldii kaydediliyor. Polis kaynakları, cami cemaati arasındaki bir anlaÅŸmazlığın da bu saldırının nedeni olabileceÄŸi ihtimalinin bulunduÄŸunu kaydetti. 

Suikastle ilgili konuÅŸan Nur Camii cemaatinden Mahmud isimli biri, kendisinin de Arvani'nin eski öÄŸrencilerinden olduÄŸunu söyledi. Olayı duyunca ÅŸok olduÄŸunu söyleyen Mahmud, Arvani'nin kuzeybatı Londra'da tanınan ve saygı duyulan bir Müslüman lider olduÄŸunu, sadece Suriyeli aktivist kimliÄŸiyle deÄŸil, bir topluluk lideri olarak da kabul gördüÄŸünü de ifade etti. 

Dün meydana gelen olayla ilgili olarak Ä°ngiliz güvenlik güçleri, öldürülen ÅŸahsın kimliÄŸinin tespit edildiÄŸini ancak konu ile ilgili daha ayrıntılı bir soruÅŸtuma baÅŸlatılacağını duyurdu.

Ä°lgiltere’ye geldikten sonra siyasi bir faaliyet içinde olmadığı belirtilen Arvani’nin dün sabah saat 11:40’ta cesedinin bulunduÄŸu açıklandı. Güvenlik güçleri ÅŸahsın başından ve göÄŸsünden vurularak hayatını kaybettiÄŸini, olayın 11:15 sularında meydana geldiÄŸini tahmin ediyor.

Åžark el Avsat Gazetesi, Ä°ngiliz polisinin suikastın Suriye devrimi ile ilgisinin olabileceÄŸi ÅŸeklinde bir öngörü ve tahminde bulunduÄŸunu yazdı. Ä°mamın internet ortamında BeÅŸÅŸar Esed'in katliamları ve Hama Katliamı gibi farklı konularda onlarca kaseti bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.