Sosyal Medya

Coğrafyamız

Asiri: Husileri Ä°ran ve Hizbullah eÄŸitiyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki ‘Kararlılık Fırtınası Operasyonu’nun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, İran ve Hizbullah'ı, Yemen'deki devlet yapısını çökertmek için Husileri eğitmekle suçladı.



Asiri, Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, ‘Tarihte daha önce milis grupların uçaklara ve Scud füzelerine sahip olduÄŸu görülmemiÅŸtir. Ä°ran ve Hizbullah, Yemen'deki devlet yapısını çökertmek ve halkına zarar vermek için Husilere eÄŸitim verdi’ ifadelerini kullandı.

Husilerin kendi içlerinde ‘kaos’ yaÅŸadıklarını savunan Asiri, ‘Husilere ait 12 cephanelik hedef alındı. Operasyon hala havadan devam etmektedir’ dedi.

Çatışmalar Aden'de yoÄŸunlaşıyor

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, Yemen'de yürüttüÄŸü "Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde, Aden'in Bi'r Ahmed ve Mansura bölgelerinde, Husiler ile devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına ait mevzileri yoÄŸun bombardımana tuttu.

Kentin çeÅŸitli noktalarında CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlıları ile Husi militanlar arasındaki çatışmalar da yeniden ÅŸiddetlendi. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, kente kuzeyden girmek isteyen Husiler ile Hadi yanlıları arasında Ömer Muhtar, Abdulaziz ve Senafir semtlerinde çatışma çıktı. Çatışmaların halen sürdüÄŸü belirtilirken, ölü sayısına iliÅŸkin bilgi verilmedi.

Yemen'de, Husilerin baÅŸkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında CumhurbaÅŸkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiÅŸ ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceÄŸini açıklamıştı. 

Bu geliÅŸmelerden sonra Husilerin, Aden'e doÄŸru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin, Arap BirliÄŸi ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çaÄŸrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına baÅŸlamıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.