Sosyal Medya

EÄŸitim

LYS başvuruları yarın başlıyor

2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına yarından itibaren başvurabilecek



Üniversiteye giriÅŸte ikinci aÅŸama olarak uygulanan Lisans YerleÅŸtirme Sınavlarına (2015-LYS) baÅŸvurular, yarın baÅŸlayacak. 

ÖÄŸrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında, 2015 YükseköÄŸretime GeçiÅŸ Sınavı (YGS) puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans YerleÅŸtirme Sınavlarına (LYS) baÅŸvurabilecek. 

LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS’lere baÅŸvuru yapmak isteyenlerin, yarından itibaren 21 Nisan 2015'e kadar baÅŸvuru yapmaları gerekiyor. BaÅŸvuru süresi uzatılmayacak.

LYS sosyal bilimler 13 Haziran'da; LYS matematik ve yabancı dil 14 Haziran'da; LYS fen bilimleri 20 Haziran'da; LYS edebiyat-coÄŸrafya ise 21 Haziran'da yapılacak. 

Adaylar, baÅŸvuru iÅŸlemini yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyecek. Böylece baÅŸvurular tamamlanmış olacak.

Sınav ücreti ödenmeyen baÅŸvurular geçersiz sayılacak, bu adaylar için Sınava GiriÅŸ Belgesi düzenlenmeyecek. 

ÖSYS KILAVUZU KULLANILACAK

LYS'ler için ayrı bir kılavuz hazırlanmadı. LYS'ye baÅŸvuracak adayların 2015 ÖSYS Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerekiyor. 

LYS baÅŸvuruları, aday iÅŸlemleri sistemi olan https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir baÅŸvuru merkezinden yapılabilecek. BaÅŸvurusunu bir baÅŸvuru merkezinden yapan adaylar, 3 lira ücret ödeyecek.

LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilecekler.

HER SINAVIN ÜCRETÄ° 30 TL OLACAK

Sınav ücreti, adayın girmek istediÄŸi her bir LYS için 30 lira olarak belirlendi. 

Adaylar sınav ücretlerini, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Akbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türk Ekonomisi Bankası, PTT iÅŸyerleri ile ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ödemeler" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırabilecekler. 

Adayların baÅŸvurularını tamamlandıktan sonra bilgilerini, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol etmeleri, baÅŸvuru bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinerek sınavın diÄŸer aÅŸamalarında gerekebileceÄŸinden saklamaları gerekiyor. 

LYS'ler 81 il merkezi ve LefkoÅŸa'da yapılacak. Adaylar, girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecekler. 

BaÅŸvuru iÅŸlemini internet üzerinden bireysel olarak yapacak adayların, "BaÅŸvuru iÅŸlemi ÖSYM'ye bildirilmiÅŸtir" uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerekiyor. ÖSYM baÅŸarısız kayıt iÅŸleminden sorumlu olmayacak. 

Adaylar, baÅŸvuru iÅŸlemlerini yaptıktan sonra sınav merkezi tercihleri gibi sınava iliÅŸkin bilgilerini  baÅŸvuru süresi içinde deÄŸiÅŸtirebilecek. BaÅŸvuru süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde deÄŸiÅŸiklik yapılamayacak. 

BaÅŸvuru iÅŸlemleri, bir baÅŸvuru merkezinden baÅŸvuru yapacak adaylar için 21 Nisan 2015'de mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasından bireysel baÅŸvuru yapacak adaylar için aynı tarihte, saat 23.59'da sona erecek. 

Sınav ücreti ödeme iÅŸlemleri, bankadan ödeme yapacak adaylar için 22 Nisan 2015'de mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasındaki "ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 22 Nisan 2015'de, saat 23.59'da sonlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.