Sosyal Medya

Güncel

HDP listesine Öcalan ayarı

HDP İmralı heyeti Pazar günü Öcalan’la bir görüşme yaptı. Seçim ve HDP’nin aday listeleri istişare edilldi. HDP aday listesini bugün YSK’ya başvurduktan hemen sonra açıklayacak.



Al Jazeera Türk’ün edindiÄŸi bilgilere göre, Ä°mralı heyetinden Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup BaÅŸkanvekili Pervin Buldan, Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle bu Pazar günü Ä°mralı’ya giderek, PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüÅŸtü. 

GörüÅŸmede tartışılan en önemli konu 7 Haziran 2015 seçimi ve HDP’nin aday listeleriydi. GörüÅŸmede aday listesi masaya yatırıldı, belirli isimler konusunda Öcalan görüÅŸ ve önerilerini iletti. 

HDP'nin ÅŸu anda Meclis'te 36 milletvekili var. 7 Haziran seçimi için yapılan yeni listede üç dönem kuralına takılan milletvekilleri dahil 16 ismin olmadığı öÄŸrenildi. 

GörüÅŸme sonrası HDP, DTK, DBP eÅŸbaÅŸkanları ve HDK eÅŸsözcülerinden oluÅŸan komisyon listeler üzerinden yeniden bir deÄŸerlendirme yaptı. DeÄŸerlendirmeler sonucunda listeye son ÅŸekli verildi. Aday gösterilmeyecek bazı adayların yeniden aday gösterildiÄŸi, bazı isimlerin de yerlerinin deÄŸiÅŸtirildiÄŸi belirtiliyor.

HDP heyetinin çözüm süreci kapsamında Ä°mralı ziyaretleriyle ilgili görüÅŸme öncesi ve sonrası basına ve kamuoyuna duyuruluyordu. Ancak bu ziyaret öncesi ve sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. 

HDP aday listesini saat 17:00’de Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunduktan sonra kamuoyuna açıklayacak.

Kaynak: Al Jazeera

 

Burhan Ekinci

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.