Sosyal Medya

Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun MHP adaylığı doğrulandı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun MHP'den aday olduğunu açıkladı



10 AÄŸustos CumhurbaÅŸkanlığı seçimine 14 partinin ortak adayı olarak katılan Prof. Dr. Ekmeleddin Ä°hsanoÄŸlu MHP Ä°stanbul milletvekili adayı oldu. Ä°hsanoÄŸlu'nun adaylığını MHP Grup BaÅŸkenvekili Oktay Vural açıkladı. Vural, Ä°hsanoÄŸlu'nun Ä°stanbul 2'inci bölgeden yarışacağını söyledi.  

CHP ve MHP’nin teklif ile çatı adayı olarak CumhurbaÅŸkanlığı seçimine katılan Ä°hsanoÄŸlu bu seçime de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin teklifi ile katılmıştı.

Seçimi kaybettikten sonra akademik yaÅŸamına dönen ve aktif siyasetle ilgilenmediÄŸini açıklayan Ä°hsanoÄŸlu, meclise girerse uzman olduÄŸu alanda yani OrtadoÄŸu ve Dış Politika konularında görev yapacak.

Ä°hsanoÄŸlu'nu  MHP'den milletvekili adaylığını bir ödül töreni nedeniyle listeler açıklanıncaya kadar gizli tutulmasını istedi. Söz konusu ödül törenini Avrupa’nın önde gelen kuruluÅŸlarından Ducci Foundation tarafından  kendisine verilen 2015 Barış Ödülü. Ä°hsanoÄŸlu’na Roma’da Compidoglio Sarayı’nda 25 Mart'ta düzenlenen törenle ödülünü almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.