Sosyal Medya

Coğrafyamız

Saddam'ın yardımcısından Yemen operasyonuna destek

Saddam'ın yardımcılarından Duri, Yemen operasyonuna destek verirken İran'a ağır eleştirilerde bulundu ve Arap ülkelerinin birlik olması gerektiğini söyledi



Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in yardımcılarından Ä°zzet el Duri, Baas Partisi’nin kuruluÅŸunun 68. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak, Yemen Operasyonu’nu desteklediÄŸini açıkladı.

Husileri “Perslerin kuyruÄŸu” olarak nitelendiren Duri, Arap ülkelerini muhtemel bir “Pers tufanı” konusunda uyardı. Duri yaptığı açıklamada BeÅŸÅŸar Esad’ı yönetimi bırakmaya çağırırken, Irak BaÅŸbakanı Ä°badi’nin önceki baÅŸbakan Maliki’den daha kötü olduÄŸunu savundu.

40 dakikalık bir ses kaydı aracılığı ile açıklamada bulunan Duri, Arap ülkelerinin parçalanmış bir halde olduÄŸunu ve en zayıf dönemini yaÅŸadığını dile getiriyor. Arap milliyetçiliÄŸinin mazide kaldığını ifade eden Duri, son dönemde tekfir esaslı bir Ä°slam fikrinin ortaya çıktığına iÅŸaret etti.

Yeni tekfir düÅŸüncesine göre bazılarının BaÄŸdat ve Åžam’ı deÄŸil de Ä°stanbul’u, Mekke ve Medine yerine ise BaÄŸdat’ı tercih ettiklerini iddia eden Duri, Arap milliyetçiliÄŸini terk edenlere sitemde bulundu.

Arap ülkelerini birlik ve beraberliÄŸe çağıran Duri, Halepçe’de düzenlenen kimyasal saldırının sorumlusunun da Ä°ran ve onların uzantıları olduÄŸunu iddia etti.

Duri ÅŸöyle tamamladı:

“Arap liderleri bilmelidir ki, Pers tufanı yaklaÅŸmaktadır, o gün geldiÄŸinde birlik olmak hiç bir iÅŸe yaramayacaktır. Amerikalıların ümmetin düÅŸmanları ile nasıl ittifak kurduÄŸunu gördünüz. Perslerin Irak’ta, Suriye’de, Lübnan’da ve Yemen’de önlerinin nasıl açıldığı ortada. Yarın Körfez’de de önleri açıldığında iÅŸ artık sizden çıkmış olacaktır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.