Sosyal Medya

Güncel

Meclis'te 'casus personel' önlemi

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Başkanlık Divanı toplantısında, 'kötü niyetli personel olasılıkları'na karşı önemli güvenlik kararlarına imza attı.



Yasama döneminin son BaÅŸkanlık Divanı toplantısında, Meclis BaÅŸkanı Cemil Çiçek, gelecek dönemin parlamentosunu da etkileyecek önemli güvenlik kararlarına imza atarak, 'kötü niyetli personel olasılıkları'na karşı önlem aldı.

'GÖREVÄ°NÄ° KÖTÜYE KULLANAN PERSONEL' OLASILIÄžINA KARÅžI ÖNLEM

Cemil Çiçek baÅŸkanlığında dün yapılan BaÅŸkanlık Divanı toplantısında, TBMM’nin gizli olan Güvenlik YönetmeliÄŸi yenilendi. Hürriyet'ten Bülent SarıoÄŸlu'nun haberine göre, yasadışı kayıt ve 'görevini kötüye kullanan personel' olasılıklarına karşı, milletvekili odalarına giriÅŸler, ana bina ve kulislere geçiÅŸ yollarına da büyük ölüçüde 'sıkılaÅŸtırma' ve 'yasaklar' getirildi.

MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ° ARAÇLARININ KULLANIMINA 'SIKILAÅžTIRMA'

Bu sıkılaÅŸtırmaların içerisinde dikkat çeken önlemlerden biri de TBMM logolu araç ve yaka kartlarının “uygunsuz yerlerde görülmesi ve itibar saÄŸlamak maksadıyla kullanılması” nedeniyle 3 bin dolayında giriÅŸ kartı iptal edilmesi oldu. Bu iptal kararına göre, milletvekillerinin araç giriÅŸ kartları da fotoÄŸraflı olacak ve sadece araçta milletvekili varken kullanılabilecek.

KART SAYISI 6 BÄ°NE DÜÅžÜRÜLDÜ

Milletvekilleri dışında 9 bin kiÅŸiye verilen Meclis giriÅŸ kartlarının sayısı 6 bine düÅŸürüldü. Divan’da alınan kararlara göre bürokratlara ve siyasi partilerin il teÅŸkilatlarında görevli kiÅŸilere verilen giriÅŸ kartları sınırlandırılacak ve partilerin sadece il baÅŸkanları ve belediye baÅŸkanlarına özel giriÅŸ kartı verilecek.

YAKINLARA TANINAN ÖZEL GÄ°RÄ°Åž KARTI DA Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°

Daha önce; il genel meclisi baÅŸkanları, bir önceki genel seçime katılma hakkı tanınan partilerin genel baÅŸkan ve yardımcıları, TBMM BaÅŸkanlık Divanı üyelerinin 20 yakını, milletvekili ve genel sekreterin 10 yakını, genel sekreter yardımcısının 8 ve daire baÅŸkanlarının 5, baÅŸkan yardımcılarının 5 yakınına tanınan “özel giriÅŸ kartı” kontenjanları da uygulamadan kaldırıldı. 

MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° ARAÇLARINI BAÅžKALARINI KULLANAMAYACAK!

DeÄŸiÅŸikliÄŸin gerekçesinde, “Milletvekili araç kartlarının baÅŸkaları tarafından kullanılması ve uygunsuz yerlerde görülmesi, iptal edilen araç ve yaka kartlarının iade edilmeyerek kullanılmaya devam edilmesi, kartların yerleÅŸkeye giriÅŸ amacı dışında itibar saÄŸlamak maksadıyla kullanıldığının gözlemlenmesi nedeniyle” denildi. Yeni uygulamayla milletvekillerinin kullandığı odalarda yeni güvenlik önlemleri devreye sokuldu. 

PERSONEL ÇALIÅžMA ODALARI YANGINDA BÄ°LE YEDEK ANAHTARLA AÇILMAYACAK

Personel çalışma odaları, Yangın, su baskını ve deprem gibi acil durumlarda bile TBMM Koruma Dairesi’nden bir yetkili ve itfaiyeci ile birlikte tutanak tutularak açılacak, yedek anahtarla da açılmayacak.

GAZETECÄ°LER MECLÄ°SE BÖYLE GÄ°RECEK

BaÅŸkanlık Divanı, eski Meclis BaÅŸkanlarının kullanımına ayrılan özel makama da 3 personel tahsis etti. Ayrıca Parlamento Muhabiri giriÅŸ kartı iptal edilen gazetecilerin basın kartıyla Meclis’te basın çalışmalarını izlemeleri yasaklandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.