Sosyal Medya

Dünya

Bangladeş'te bir İslamcı lider daha idam edilecek

Cemaat-i İslami yöneticilerinden Kamruzzaman'ın idamının durdurulması için yapılan karar düzeltme başvurusu da reddedildi.



BangladeÅŸ’te Cemaat-i Ä°slami yöneticilerinden Muhammed Kameruzzaman’ın idamı ile ilgili son temyiz baÅŸvurusu da reddedildi. Kameruzzaman’ın yakın bir zamanda idam edilmesi bekleniyor.

Kameruzzaman’ın avukatlarının BangladeÅŸ Yüksek Mahkemesi’ne yaptıkları karar düzeltme baÅŸvurusu kabul edilmedi. BaÅŸvurunun reddedilmesinin ardından Dakka’da cezaevinde kalan Kameruzzaman’ın ailesine tebliÄŸ gönderilerek görüÅŸme yapabilecekleri belirtildi.

Kameruzzaman’ın idamının durdurulması için ÅŸu an baÅŸvurulacak tek yol, devlet baÅŸkanı özel affı için baÅŸvurmak. Ailesinin bunun için baÅŸvuru yapmayı düÅŸünmediÄŸi belirtiliyor.

BangladeÅŸ hükümeti tarafından, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında iÅŸlenen suçların araÅŸtırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası SavaÅŸ Suçları Mahkemesi, Mayıs 2013'te Kameruzzaman'ı hakkındaki yedi suçlamadan beÅŸinde suçlu bulmuÅŸ ve idama mahkum etmiÅŸti. Kameruzzaman, kararı temyiz etmiÅŸti.

Kameruzzaman'a verilen idam cezası Kasım 2014’te onanmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.