Sosyal Medya

Dünya

İngiliz öğretmenler: Müslüman öğrencileri...

İngiltere'de bazı öğretmenler, hükümetin öğretmenlerden ''İslami aşırılıkla mücadele'' için ''radikal Müslüman öğrencileri'' ihbar etmesini istediğini öne sürdü.



BBC Türkçe'nin haberine göre, Ülkenin en büyük sendikası NUT'un konferansında konuÅŸan Jan Nielson adlı bir üye Star Wars (Yıldız SavaÅŸları) filminde Galaktik Ä°mparatorluÄŸun askerleri olan Stormtrooper'lara gönderme yaparak "Bizden cephenin ön saflarında yer alan, itaat eden, casusluk yapan ve ÅŸüphelendiÄŸimiz öÄŸrencileri yetkililere ihbar eden stormtooper öÄŸretmenler olmamızı bekliyorlar" dedi.

'ÖÄŸrenciler susuyor'

Sendikanın yöneticilerinden Alex Kenny de, Müslüman öÄŸrencilerin Fransız Charlie Hebdo dergisinde Muhammed Peygamber karikatürlerinin yayımlanmasından rahatsızlık duyduÄŸunu, ancak hükümetin "Önleme" stratejisi nedeniyle öÄŸrencilerin aşırılık yanlısı olarak damgalanmamak için sessiz kalmayı tercih ettiÄŸini söyledi.

Kenny, hükümetin stratejisinin bazı Ä°ngiliz öÄŸrencilerin Irak Åžam Ä°slam Devleti'ne katılmak için Suriye'ye gitmesini engelleyemediÄŸini söyledi, böyle bir stratejiye gerek olmadığını savundu.

Alex Kenny, radikalleÅŸen öÄŸrenciler için çocuk koruma yasalarının yeterli olduÄŸunu belirtti.

Ä°ktidardaki Muhafazakar Parti'nin bir sözcüsü ise bu stratejinin amacının insanları susturmak olmadığını belirterek, "Bireysel özgürlükleri ve hoÅŸgörüyü öÄŸretmek, Ä°ngiliz deÄŸerlerini özendirme stratejimizin bir parçasıdır" dedi.

ABD'deki 11 Eylül 2011 saldırılarının ardından yürürlüÄŸe giren "Önleme" stratejisi kapsamında, öÄŸrencilerle ilgili kaygılarını bildirmeyen öÄŸretmenler hakkında dava açılabiliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.