Sosyal Medya

Güncel

Engelsiz hayat başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, konuşma, işitme, zihinsel, fiziksel engelli ya da otistik 3 ila 50 yaş arasındaki kişilerin hayata bakış açısını değiştiriyor. Merkezde eğitim alan öğrenciler hediyelik eşya, takı, meyve-sebze üretimi, drama dersleri, sportif etkinliklerle topluma uyum sağlıyor



Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi Özel EÄŸitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, engelsiz hizmetiyle yaklaşık 400 öÄŸrencinin hayatını deÄŸiÅŸtiriyor.

Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Menderes Türel tarafından 2007 yılında temeli atılan, 2011 yılında hizmete giren merkez, Türkiye’nin en modern rehabilitasyon merkezlerinden biri olarak nitelendiriliyor.

KonuÅŸma, iÅŸitme, zihinsel, fiziksel engelli ya da otistik 3 ila 50 yaÅŸ arasındaki 390 öÄŸrenci bir yandan fizyoterapistler eÅŸliÄŸinde rehabilite ediliyor, bir yandan da çeÅŸitli atölyelerle toplumda “var olma” mücadelesi veriyor.

48 özel eÄŸitim ve rehabilitasyon dersliÄŸinin bulunduÄŸu merkezde engelli grubuna göre her birey, kendi alanında eÄŸitime tabi tutuluyor. Zihinsel engelliler içinse meslek eÄŸitim ile iÅŸ uygulama programları uygulanıyor. “Engelsiz bir dünya” için merkeze gelen bireyler, 13 branÅŸta gerçekleÅŸtirilen atölyelerde beceri kazanarak hem hayata tutunmayı hem de üretici bir vatandaÅŸ olmayı öÄŸreniyor. Müzik dersinde çeÅŸitli enstrümanı çalarak hayata gülümseyen öÄŸrenciler, sporda, görsel sanatlarda ve drama derslerinde yeteneklerini sergiliyor.

Özel öÄŸrencilerin aileleri ise çocuklarının kimseye bağımlı kalmadan hayatlarını sürdürebilmelerini istiyor.

“MERKEZE GELEN HER BÄ°REY GELÄ°ÅžME KAYDEDÄ°YOR”

Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, özel eÄŸitim okulu ve rehabilitasyon merkezi ile sadece engelli bireyler için engelsiz bir dünya oluÅŸturmadığını, ailelere yönelik hazırladıkları projelerle omuzlarındaki yükü az da olsa hafiflettiklerini söyledi. Özel eÄŸitimin bir ekip iÅŸi olduÄŸunu vurgulayan Niyazi Arşın, sadece ailenin ya da merkezin etkili olamayacağını, ailenin, eÄŸitimcinin, devletin, sosyal çevrenin katkılarıyla baÅŸarıya ulaşılabileceÄŸinin altını çizdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.