Sosyal Medya

Güncel

Saldırı üst akıl işi

Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıyı Akit’e değerlendiren eski hakem Ahmet Çakar, ‘Bu bir üst akıl suikastıdır. Savcımızın katledilmesi, Vatan Emniyet’e saldırı, elektrik kesintisi, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı’na saldırı, CHP’nin kurşunlanması gibi siyasi istikrarı hedef alan olaylar asla tesadüf olamaz’ dedi.



Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıyı Akit’e deÄŸerlendirdi: Çakar, “Bu bir üst akıl suikastıdır. Fenerbahçe otobüsünün maç dönüÅŸünde silahlı saldırıya uÄŸraması, savcımızın katledilmesi, Vatan Emniyet’e saldırı, elektrik kesintisi, AK Parti Kartal Ä°lçe BaÅŸkanlığı’na saldırı, CHP’nin kurÅŸunlanması gibi siyasi istikrarı hedef alan olayların meydana geldiÄŸi bir zaman diliminde yaÅŸanan saldırı asla tesadüf olamaz” dedi.

FAY HATLARI KAÅžINIYOR 

Çakar, seçimler öncesi üst aklın Türkiye’deki fay hatlarını harekete geçirmek için uÄŸraÅŸtığına vurgu yapan Çakar, “Seçim öncesi her sektörde düzensizlikler olabileceÄŸini, asayiÅŸ problemi olacağını öngördüm. Futbolda da enteresan ÅŸeyler yaÅŸanacağını öngörmüÅŸtüm ama bu kadar büyük bir olay olacağını öngörmemiÅŸtim açıkçası. Türkiye’de bazı fay hatları var. Mesela Ermeni-Türk, Alevi-Sünni, Gezi olayları, Berkin Elvan’ın ölümü. Bunlar her an harekete geçirilebilir birer fay hattıdır. Sporda da Fenerbahçe - Trabzonspor bir fay hattıdır. EÄŸer Türkiye’de asayiÅŸ problemi ve kaos oluÅŸturmak istiyorsanız bu fay hatlarına asit dökeceksiniz ki yansın. Fenerbahçe - Trabzonspor ile ilgili bu fay hattını kaşımak daha da büyük bir asayiÅŸ problemi doÄŸurur. Galatasaray’la Trabzonspor arasında olsaydı bu olay o kadar dikkat çekmez ‘noluyor’ filan derdik. Fenerbahçe - Trabzonspor arasında ve Trabzon’da meydana gelince olaÄŸan deÄŸerlendirmek mümkün olmuyor” dedi.

PLANLANMIÅž BÄ°R SUÄ°KAST

“EÄŸer o otobüs viyadükten düÅŸüp Fenerbahçeli futbolcular ölseydi sonuçları çok ağır olurdu. DüÅŸünmek bile istemiyorum, vücudum titriyor” diyen Çakar ÅŸöyle devam etti: “Bu saldırının Trabzonspor’la filan alakası yok. En fanatik Trabzonsporluya sorsanız ‘olur mu öyle ÅŸey, bu saldırı bize yapıldı’ der. 40 yıldır bu iÅŸin içindeyim daha önce takım oyuncularına yönelik böyle bir suikast giriÅŸimi yapıldığını hatırlamıyorum. Bu daha önceden mevzilenilmiÅŸ, otobüsün geçme anı beklenmiÅŸ ve direk ÅŸoförü öldürmeye yönelik yapılmış planlı bir suikast. Allah korusun ÅŸoför ölse, ölürken de direksiyonu saÄŸa kırsa, takım viyadükten aÅŸağı düÅŸse ne olurdu, düÅŸünebiliyor musunuz.” 

 “ÖLDÜRMEYE TEÅžEBBÜSTEN SORUÅžTURMA”

Trabzon Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlatıldığını bildirdi. Adli yönden ÅŸüpheli veya ÅŸüpheliler hakkında Sürmene Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nda, “adam öldürmeye teÅŸebbüs, olası kast ile birden fazla kiÅŸiyi öldürmeye teÅŸebbüs ve mala zarar verme” suçlarından soruÅŸturma baÅŸlatıldığına vurgu yapılan açıklamada, “Olayla ilgili olması muhtemel her türlü delil baÅŸsavcılığımızca deÄŸerlendirilmektedir. Olaydan hemen sonra Trabzon Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekilimiz ve Sürmene Cumhuriyet Savcımız, olay yerine giderek incelemelerde bulunmuÅŸ, yapılması gerekenler için ilgililere talimatlar verilmiÅŸtir” denildi.

 UFUK KIRAN'IN DURUMU Ä°YÄ°

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıda yaralanan ÅŸoför Ufuk Kıran’a, hafif gıdalar vermeye baÅŸladıklarını bildirdi. Özlü, yaptığı açıklamada, Kıran’ın saÄŸlık durumunun gayet iyi olduÄŸunu belirtti. Kıran’ın yoÄŸun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiÄŸini dile getiren Özlü, ‘’Hastamız çok daha rahat ve durumu git gide normalleÅŸiyor. Yakın zamanda kendisini servise çıkartmayı planlıyoruz ’’ ifadesini kullandı.

SÜPER LÄ°G VE KUPA MAÇLARI ERTELENDÄ°

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BaÅŸkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası çeyrek final rövanÅŸ maçlarıyla, Süper Lig’de bu hafta oynanacak 27. hafta karşılaÅŸmalarının ertelendiÄŸini açıkladı. Fenerbahçe Futbol Takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç ve Yıldırım Demirören’in katıldığı toplantıda, Kulüpler BirliÄŸi Vakfı üyeleri, olaÄŸanüstü gündemle bir araya geldi. Riva’daki TFF Hasan DoÄŸan Milli Takımlar Kamp ve EÄŸitim Tesisleri’nde gerçekleÅŸtirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım Demirören, Türkiye Kupası çeyrek final rövanÅŸ maçlarıyla, Süper Lig’de 27. hafta karşılaÅŸmalarının ertelendiÄŸini duyurdu.

FENERBAHÇE MAÇLARA ÇIKMAYACAK

Sarı-lacivertli takıma yapılan silahlı saldırı sonrası, Fenerbahçeli yöneticilerden Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre ve Åžekip MosturoÄŸlu dün Åžükrü SaraçoÄŸlu Stadyumu’nda açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, olay aydınlanana kadar maçlara çıkmama kararı aldıklarını söyledi. Aytöre ÅŸunları söyledi; “Bu eylemde 41 kiÅŸi öldürülmek istenmiÅŸtir. Bu olay Fenerbahçe’ye düzenlenen bir suikasttır. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak bu eylemi, bir bölgeye, kendi insanımıza maletmek gibi bir düÅŸüncemiz yoktur. Bu Trabzonspor odaklı bir eylem deÄŸildir, terör eylemidir. Beklentimiz bu olayların takibinin aynı ciddiyetle sonlandırılmasıdır. Biz, bu olay aydınlanana kadar futbol oynamayacağımızı açık ÅŸekilde belirtiyoruz. Çok iyi biliyorsunuz ki, bunun Trabzonspor - Fenerbahçe hesaplaÅŸmasıyla alakası yoktur. Terör örgütünün beslendiÄŸi bazı fay hatlarını ortadan kaldırmamız gerekiyor.”

SAVCIMIZIN ÅžEHÄ°T EDÄ°LMESÄ° NEYSE  FENERBAHÇE’YE SALDIRI DA ODUR

“Daha önce Hrant Dink’e yapılan suikast, rahip Santaro cinayeti neyse; savcımızın ÅŸehit edilmesi de Fenerbahçe’ye yapılan saldırı da aynı olaydır” diyen Ahmet Çakar, “Ä°ki tane DHKP-C’li kafayı bozdu da ‘hadi gidelim savcı öldürelim’ mi dediler. Bunun bir mantığı yok. Bu olaylar gösteriyor ki seçimler öncesi çok organize bir akıl bu fay hatlarını kaşıyarak sonuç almaya çalışıyor. GeçmiÅŸten bir örnek vereyim; Sabancı suikastı mesela. Ä°ki tane DHKP-C’li bir iÅŸ adamını en korunaklı yerinde, yuvasında katlettiler. Bu iÅŸ, DHKP-C’nin kendi aklıyla yaptığı bir suikast mıydı? Elbette deÄŸildi. Bu da bir üst akıl iÅŸiydi” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.