Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den İran'a uyarı: Felaket olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın mezhepçi tutumunun bölgede felakete yol açabileceği uyarısında bulundu.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu,Yemen'deki geliÅŸmelere iliÅŸkin olarak, Türkiye'nin arabulucu olabileceÄŸini söyledi. Müzakere konusuna sıcak bakılması halinde sürece önemli katkılar sunabileceklerini anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°ran ile nükleer konulardaki müzakerelerin önemli olduÄŸunu; ancak nükleer silahlar konusunda kararlılığın tüm ülkeler için geçerli olması gerektiÄŸini söyledi. 
 
"Ä°RAN'IN MEZHEPÇÄ° YAKLAÅžIMIFELAKET GETÄ°RÄ°R"
 
Yemen'deki geliÅŸmelere iliÅŸkin de deÄŸerlendirmede bulunan ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°ran'ın bu ülkeye iliÅŸkin mezhepçi bir yaklaşımının olduÄŸunu vurguladı. ÇavuÅŸoÄŸlu, bu tutumun bölgeyi bir felakete sürükleyeceÄŸini ifade etti.
 
Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ''Irak, Suriye ve Yemen'den ders aldıysak kısa sürede müzakerelerle bu iÅŸ çözülebilir ama herkes kendi penceresinden bakarsa o zaman çözüm gelmez. Bir an evvel koÅŸulsuz, çözüm arayışı içinde, Yemen'in toprak bütünlüÄŸü çerçevesinde çözmeliyiz'' görüÅŸünü aktardı. 

''TÜRKÄ°YE ÇOK ÖNEMLÄ° ROL OYNAYABÄ°LÄ°R''
 
Türkiye'nin bugüne kadar birçok  çatışmanın önlenmesi ve güven artırıcı önlemlerin alınmasında önemli rol oynadığına ve Yemen'de de oynayabileceÄŸine dikkati çeken ÇavuÅŸoÄŸlu, ancak sadece Türkiye'nin rol oynaması ya da Ä°ran ile bu konuda hemfikir olmasının yetmeyeceÄŸini, diÄŸer taraf olan ülkelerle de bu iÅŸi çözmek gerektiÄŸini kaydetti.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, ''Burada Türkiye çok önemli rol oynayabilir, arabuluculuk da yapabilir. Müzakere konusunda, herkes sıcak bakarsa biz her zaman olduÄŸu gibi burada da önemli katkı saÄŸlayabiliriz'' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.